Ειδήσεις

Με επιτυχία παρουσιάσθηκαν τα βιβλία-δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι


Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 7.00 μ. μ. στο ξενοδοχείο Κιέριον η εκδήλωση παρουσίασης των δυο τόμων-δοκιμίων για το δημοτικό τραγούδι του συγγραφέα Παντελή Μπουκάλα, την οποία διοργάνωσε το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, το Βιβλιοπωλείο Βασιλάκος και τις Εκδόσεις Άγρα. Η παρουσίαση έγινε από τον ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Βάλτερ Πούχνερ, τη φιλόλογο Ευαγγελία Παπανικολάου και τον λογοτέχνη-ερευνητή Παναγιώτη Νάνο. Οργανωτές, ομιλητές, χορωδοί και κοινό συνέβαλαν σημαντικά στο να πραγματοποιηθεί μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, να αναδειχτεί το πολύτιμο περιεχόμενο των βιβλίων του Παντελή Μπουκάλα και οι συμμετέχοντες  να γίνουν κοινωνοί του.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του Απόλλωνα, Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά, η οποία έκανε μια σύντομη αναφορά στη ζωή και το έργο του συγγραφέα, τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα και τα παρακάτω: «Τα δυο τελευταία βιβλία του Παντελή Μπουκάλα, που ερευνούν σε βάθος το δημοτικό τραγούδι, δε θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ», το οποίο θεώρησε καθήκον του να τα εντάξει στον ετήσιο προγραμματισμό της πολιτιστικής περιόδου 2017-2018. Εξάλλου και τα μέλη του Απόλλωνα εδώ και τρεις δεκαετίες ερευνούν και καταγράφουν το δημοτικό τραγούδι και γενικότερα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω τούτο: Τα βιβλία του Παντελή Μπουκάλα δεν θα πρέπει να λείπουν από καμιά βιβλιοθήκη, γιατί μέσα τους κρύβουν πολύτιμους θησαυρούς, οι οποίο μπορούν να βοηθήσουν ποικιλοτρόπως τους εκπαιδευτικούς, τους λαογράφους, τους ερευνητές, γενικά αυτούς που πιστεύουν στη δύναμη των στίχων των δημοτικών μας τραγουδιών και στον ρόλο που έπαιξαν διαχρονικά».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αγώνας για μόνιμους μαζικούς διορισμούς!
Επόμενο άρθρο Συνεχής η μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας