Με επιτυχία και φέτος το πανηγύρι των Αγ. Αναργύρων Λαγκαδίου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το πανηγύρι των Αγ. Αναργύρων  στο Λαγκάδι Ανθηρού που διοργανώνεται από κοινού με την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τον εκπολιτιστικό Σύλλογο Λαγκαδίου Ανθηρού «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».

Στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που εδώ και χρόνια βήμα βήμα φροντίζουν οι κάτοικοι του συνοικισμού και ιδιαίτερα την ημέρα της γιορτής του Πολιούχου τους, παραβρέθηκαν περίπου 500 άτομα στα οποία προσφέρθηκε πλούσιο παραδοσιακό φαγητό ενώ διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ με τη γνωστή δημοτική ορχήστρα των αδελφών Κωσταρέλου.

Μετά τη Λειτουργία και το προσκύνημα της Εικόνας των Αγ. Αναργύρων το πανηγύρι ξεκίνησε με επίδειξη παραδοσιακών χορών που παρουσίασαν παιδιά από το χορευτικό του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου με ξεχωριστό τρόπο.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος σε μια συμβολική κίνηση τίμησε τους Λαγκαδιώτες που ξεπέρασαν την όγδοη δεκαετία της ζωής τους καθώς και τον κ. Λευτέρη Αζακά, Επίτροπο της εκκλησίας, για την προσφορά τους στα τοπικά πράγματα και τους χάρισε εικόνα των Αγ. Αναργύρων.

Ξεχωριστό χρώμα και τιμή για το συνοικισμό έδωσε και η παρουσία του Νομάρχη Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου, αφού για πρώτη φορά ο πρώτος πολίτης του Νομού παραβρέθηκε στον συνοικισμό με συνεργάτες του και συνομίλησε άμεσα με τους κατοίκους. Το Δ.Σ. του Συλλόγου τιμώντας την παρουσία του του δώρισε συμβολικά μια εικόνα Αγ. Αναργύρων.

Εκτός από τον κ. Αλεξάκο παραβρέθηκαν επίσης: ο Αντινομάρχης έργων κ. Νίκου Βασίλης, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Καναβός Χρήστος, οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι Βασιλού Ερμιόνη και Τσουβέλας Νίκος,ο Αντιδήμαρχος Αργιθέας Αρκούδας Κων. δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Σιούφα με τον Πρόεδρο της Βουλής του Μαυροβουνίου
Επόμενο άρθρο Εκπαίδευση Δημοτικών Αστυνομικών