Μεγάλο το έργο της κυβέρνησης


 

  • Όσο και αν το «θάβουν» τα πράσινα παπαγαλάκια

«Εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση της Τοπικής Επιτροπής της ΝΔ Φύλλου στην Ιτέα Καρδίτσας. Την ίδια ώρα έστρεφε τα πυρά του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλώντας τον κ. Παπανδρέου «ανεύθυνο πολιτικό που καταφεύγει σε καταδικασμένες τακτικές του παρελθόντος».

Το Συντονιστή της ΝΔ για τις ευρωεκλογές στο νομό Καρδίτσας υποδέχθηκε με θερμά λόγια ο Πρόεδρος της Τ.Ε Φύλλου Σωτήρης Χατζίκος αναφερόμενος στους δεσμούς του Λαρισαίου βουλευτή με την Ιτέα, όπου πρώτευσε ως μαθητής γυμνασίου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών και έκανε εκτενή απολογισμό του κυβερνητικού έργου της τελευταίας πενταετίας, το οποίο αξιολόγησε ως «σημαντικό παρά την προσπάθεια απαξίωσής του από τα πράσινα παπαγαλάκια: Καταργήσαμε τα πανωτόκια που είχαν γίνει βρόγχος για 64 χιλιάδες νοικοκυριά. Διπλασιάσαμε τις αγροτικές συντάξεις και το ΕΚΑΣ. Αυξήσαμε τα επιδόματα ανεργίας. Δώσαμε διπλό δώρο Χριστουγέννων στους άνεργους. Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί διορίζονται εκτός ΑΣΕΠ στον τόπο συμφερόντων του. Καθιερώσαμε προνόμια για τους τρίτεκνους. Χορηγήσαμε επίδομα θέρμανσης σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Δώσαμε έκτακτο επίδομα 500 και 300 ευρώ σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Επιδοτούμε τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση».

ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Λαρισαίος Βουλευτής στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και στη στάση της στα εθνικά θέματα: «Η Ελλάδα με τις ενεργειακές συμφωνίες που υπέγραψε με την Ρωσία, τη Βουλγαρία, το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία και την Ιταλία καθίσταται ενεργειακός κόμβος. Οι πρωτοβουλίες αυτές του Καραμανλή αντιλαμβάνεστε ότι θίγουν όχι μόνο οικονομικά αλλά και γεωστρατηγικά συμφέροντα. Πάνω απ’ όλα όμως για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι το εθνικό συμφέρον. Το απέδειξε άλλωστε με το “Όχι” στο σχέδιο Αννάν που επιχειρούσε ντεφάκτο αναγνώριση τουρκοκυπριακού κράτους. Το απέδειξε με το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο του Βουκουρεστίου, όσο δεν έρχονται σε έντιμο συμβιβασμό με την Ελλάδα για το ζήτημα του ονόματός τους. Συγκρίνετε τη στάση Καραμανλή με τη στάση του ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου που ευχαριστούσε τους Αμερικάνους τη νύχτα των Ιμίων». 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος χαρακτήρισε «μεγάλη διαρθρωτική τομή τη αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής αεροπορίας που επιβάρυνε καθημερινά με τη λειτουργία της το δημόσιο με ένα εκατομμύριο ευρώ. Αν προσθέσουμε και τους φόρους αεροδρομίων που δεν πλήρωνε η Ολυμπιακή, τότε το ετήσιο κέρδος για το δημόσιο είναι της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ, όσο δηλαδή το πακέτο στήριξης των αγροτών».

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

Απαρίθμησε τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται από τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Γιώργο Σουφλιά στη Θεσσαλία: «τους δρόμους της ανάπτυξης, τον Ε-65, τα Τέμπη, την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Λάρισας-Καρδίτσας και Λάρισας-Τρικάλων, την εκτροπή του Αχελώου, την ανασύσταση της λίμνης Κάρλα».

Ο κ. Χαρακόπουλος υπενθύμισε «τη λυσσαλέα αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς στην ενταξιακή πορεία της χώρας» και προέτρεψε τους συγκεντρωμένους να αναρωτηθούν «ποια θα ήταν η κατάσταση της Ελλάδας σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κόντρα στο ρεύμα της εποχής δεν έβαζε με εργώδη προσπάθεια τη χώρα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Ο νεοδημοκράτης Βουλευτής κάλεσε όλους να προσέλθουν στις κάλπες δίνοντας θετική ψήφο στο έργο που επιτέλεσε η κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία όπως είπε «αναγνωρίζει τα λάθη της και κάνει ήδη τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις».

Προηγούμενο άρθρο Θέλουμε υπευθυνότητα. Ψηφίζουμε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επόμενο άρθρο Λίμνη Πλαστήρα: «Πηγή Ζωής»