Μεγάλη καθυστέρηση στις μελέτες Καρδίτσας – Αγρινίου


 Την υπηρεσία Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε, ο Δήμαρχος Ιτάμου Βασ. Τσαντήλας, όπου είχε συνάντηση με την υπεύθυνη επίβλεψης της σύνταξης των μελετών για τον οδικό άξονα ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ Μηχ/ικό κα Βάσω Πετσιά και την προϊσταμένη της υπηρεσίας κα Βάσω Δούβαλη.

          Είναι γεγονός ότι, είτε για λόγους οικονομικούς, είτε γραφειοκρατικών διαδικασιών, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση των μελετών και από τα δύο μελετητικά γραφεία.

          Ο κ. Τσαντήλας, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την σύνταξη της μελέτης, της γέφυρας στον Μέγδοβα, που θα συνδέσει τα Τ. Δ. Μαυρομμάτας κ Νεράϊδας. Η γέφυρα μήκους 40 μ. εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 400.000 €, ποσό το οποίο μπορεί να διατεθεί από το Υπ. Εσωτερικών και ΥΠΕΧΩΔΕ. Για το θέμα αυτό ο κ. Τσαντήλας δήλωσε : « Στη θητεία μου ως Δήμαρχος Ιτάμου, κατάφερα να κατασκευαστεί μία γέφυρα στον Σαρανταπορίτη και αυτές τις ημέρες δημοπρατείτε η γέφυρα στον Μέγδοβα για σύνδεση του Καροπλεσίου με Νεράϊδα. Το 2004 επί υπουργίας Χρ. Πάχτα είχαμε εξασφαλίσει πίστωση 150.000 € για την γέφυρα Μαυρομμάτας – Νεράϊδας και τα χρήματα στη συνέχεια χάθηκαν !!! Αληθινά σήμερα αισθάνομαι απογοήτευση γιατί ένα αίτημα 100 χρόνων των κατοίκων των οδικά αποκλεισμένων Νεράϊδας κ Μαυρομμάτας, παραμένει ανεκπλήρωτο.

          Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για χρηματοδότηση της γέφυρας έως ότου βρούμε ανταπόκριση ».         

Προηγούμενο άρθρο Να δοθεί τώρα λύση στο θέμα της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων
Επόμενο άρθρο Φανάρια στον κόμβο Καποδιστρίου- Τρικάλων