Μικρή συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ


Με κύρια αιτήματα την επίλυση των προβλημάτων που παρατηρούνται στο Ταμείο Πρόνοιας και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν στο Νομό μας, ικανοποιητική κρίθηκε η συμμετοχή των γιατρών και των εργαζομένων στον Δήμο Καρδίτσας, απογοητευτική όμως η συμμετοχή των εργαζομένων στους άλλους δήμους του Νομού, των δασκάλων και καθηγητών. Συγκεκριμένα, στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας από τους 529 συνολικά καθηγητές απείργησαν οι 29, σε ποσοστό 5,48%, στα περιφερειακά γυμνάσια και λύκεια στους 446 καθηγητές απείργησαν μόλις οι 19, ποσοστό δηλαδή 4,26% και τέλος στα γραφεία της Δ.Ε. σε σύνολο 61 καθηγητών απείργησαν οι 3, ποσοστό 4,92%. Τα νοσοκομεία της χώρας όπως και της Καρδίτσας λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας, ενώ ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Καρδίτσας κ. Θανάσης Παπαθανασίου κατήγγειλε την κυβέρνηση για «αυταρχικό κατήφορο» καθώς, όπως ανέφερε, «αντί για νέα πολιτική που θα δώσει λύσεις στα προβλήματά μας επιχειρείται καταστολή στους δίκαιους αγώνες μας».

Tα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων
* Η κατάρρευση του Ταμείου Πρόνοιας, όπου 15.000 συνταξιούχοι επί 17 μήνες αναμένουν την καταβολή του εφάπαξ (περίπου 200 από αυτούς δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή), όταν οι αποφάσεις εις βάρος της περιουσίας του Ταμείου, καθώς και οι δικαστικές αποφάσεις για τους δικαστικούς και τις διεκδικήσεις τούς έχουν στοιχίσει 1,3 δισ. από τις εισφορές των άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο.

* Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Από τον προϋπολογισμό του 2009 αποπληρώνονται οι υποχρεώσεις (σε γιατρούς, φαρμακοποιούς κ.λπ.) του 2008, ενώ η μη χρηματοδότηση για το 2009 θα οδηγήσει  τον Μάρτιο ή στις αρχές Απριλίου σε νέα διακοπή της ιατροφαρμακευτικής ασφαλιστικής κάλυψης.

* Η εισοδηματική πολιτική για το 2009 που οδεύει για ημερήσια «αύξηση» από τα 0,70 λεπτά στα 0,50 λεπτά και εξαθλιώνει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία με τους αγροφύλακες προωθεί ο Δήμος Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Ανατέθηκαν δυο έργα προϋπολογισμού 232.000,00 €