Ειδήσεις

Μαθητές ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου


Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30-12.30 στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα (περιοχή Μεζούρλο), 250 μαθητές από σχολεία της Λάρισας, ενημερώθηκαν σε ειδική εκδήλωση για τις εκπαιδευτικές δυνατότητες του διαδικτύου, καθώς για τις επιπτώσεις  στην ψυχική υγεία από τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (Gaming Disorder). Αυτή η ενημερωτική εκδήλωση είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που υλοποιούνται στα πλαίσια λειτουργίας του ειδικού ιατρείου για την διάγνωση και αντιμετώπιση του Εθισμού στο Διαδίκτυο από την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν.Λ,, σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα συντονίζει ο  Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Λ. Δρ. Κωνσταντίνος Μπονώτης, Ψυχίατρος, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και  επιμορφωτές της δράσης είναι ο Δρ. Κων/νος Σιώμος, Παιδοψυχίατρος και ο Δρ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (ΠΕ86) ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας.

Την έναρξη των μαθημάτων χαιρέτισαν ο Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μπονώτης Κωνσταντίνος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Μαμούρης Ζήσης, και οι Αντιπρυτάνεις Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Καθηγήτρια Λαλιώτου Ιωάννα και Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Μπιλλίνης Χαράλαμπος, ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Στεφανίδης Ιωάννης, ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Σταύρος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας Πινακάς Βασίλειος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Καψάλης Ιωάννης και ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας Κωτούλας Βασίλειος.

Στους χαιρετισμούς τονίστηκε η κρισιμότητα του διαδικτύου ως εργαλείο επικοινωνίας και διάχυσης των καλών πρακτικών και ταυτόχρονα η σημασία της ορθής και δημιουργικής του χρήσης. Δόθηκαν τα εύσημα στην κοινή προσπάθεια και τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Λ. με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Στις εισηγήσεις αναδείχθηκε η κρισιμότητα της ορθής χρήσης των νέων τεχνολογιών καθώς και οι δυνατότητες για δημιουργία και καινοτομία.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης σχεδιάστηκε για μαθητές/μαθήτριες Ε’ Δημοτικού έως και Γ’ Λυκείου και μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτό μαθητές/μαθήτριες από όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Διδασκόντων των οποίων αποφασίζει την ενημέρωσή τους σε φαινόμενα της ψηφιακής εποχής που προβληματίζουν.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται ως και τον Μάιο του 2020 με δυνατότητα επέκτασης και για το σχολικό έτος 2020-2021, κάθε Τετάρτη και ώρα 10.30-12.30 στο Αμφιθέατρο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα (περιοχή Μεζούρλο). Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της ψηφιακής νοημοσύνης της νέας γενιάς στη χρήση των νέων τεχνολογιών και η ενδυνάμωση του ψηφιακού πολίτη του μέλλοντος. Ήδη μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων από τη Θεσσαλία έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν την πρώτη φάση της  δράσης αυτής.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αύξηση των μέτρων βιοασφάλειας κατά της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων