Ειδήσεις

Μαζική, δυναμική απάντηση στην καλοκαιρινή επίθεση των αρπακτικών!


Καθώς μπαίνει ο Ιούλιος οι πλειστηριασμοί, όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά -υπολογίζοντας στην καλοκαιρινή ραστώνη και την απομαζικοποίηση του κινήματος- φτάνουν σε δυσθεώρητους αριθμούς. Στις 4 Τετάρτες του Ιουλίου επιδιώκουν να κάνουν 720 πλειστηριασμούς σε όλη τη χώρα.  Στην Καρδίτσα, από τις μέχρι τώρα δημοσιεύσεις, είναι προγραμματισμένοι 5 πλειστηριασμοί ακινήτων. Τους 4 από αυτούς, διεξάγει η «ευαίσθητη», κερδοφόρα -όπως παινεύονται τα ίδια τα στελέχη της- παρ’ όλη την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, τοπική Συνεταιριστική Τράπεζα.

Όμως κόντρα στην ηττοπάθεια, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς γίνεται ποτάμι που όλο και «φουσκώνει» και κάνει πλέον σαφές, πως ανάγκη των καιρών είναι το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα, να περάσει σε όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Δεν υπάρχει μόνο ο δρόμος των μνημονίων και της αγοράς. Υπάρχει και η εναλλακτική λύση του αποφασιστικού, ανυποχώρητου αγώνα  όχι μόνο του δικαιώματος στη στέγη, αλλά και στην ενέργεια, στο νερό, στα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες. Ο δρόμος της οριστικής απαλλαγής απ’ την κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν η σημερινή κυβέρνηση (και όλες των τελευταίων ετών), η Ε.Ε. και το κεφάλαιο. Είναι εφικτό, σήμερα περισσότεροι από ποτέ, να επιτυγχάνονται σημαντικές νίκες και μάλιστα με επιβολή των όρων του κινήματος και όχι με μεταφυσικές προσευχές ενός μακρινού μέλλοντος ή με επικλήσεις σε κυβερνητικές λύσεις χωρίς οργανωμένο λαό και ανασυγκροτημένο ταξικό κίνημα.

Οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι Ελλάδας αποφάσισαν να σταματήσουν την επιλεκτική… «αποχή» τους, μια κίνηση που έκαναν κάτω απ’ την πίεση του κινήματος, που -σχεδόν 2 χρόνια τώρα- ακυρώνει τους πλειστηριασμούς σε όλη τη χώρα. Είναι, όμως, αυτοί που βοήθησαν οικονομικά την κυβέρνηση, καταβάλλοντας από 20.000 ευρώ ο κάθε σύλλογος, για να συμπληρωθεί το ποσό των 180.000 και να πληρωθεί η ηλεκτρονικής πλατφόρμα, με βάση την οποία επιδιώκουν να αρπάζουν στο εξής στη λαϊκή περιουσία. Βεβαίως, δεν είναι όλοι οι συμβολαιογράφοι που συμμετέχουν σ’ αυτό το έγκλημα. Οι περισσότεροι απ’ όσους ασκούν το επάγγελμα αυτό δεν έχουν κάνει ούτε ένα πλειστηριασμό στα χρόνια της κρίσης και αυτό είναι προς τιμή τους. Για παράδειγμα, από τους 29 και πλέον συμβολαιογράφους του νομού μας, μόνο οι 9 προσπάθησαν να κάνουν πλειστηριασμό την περίοδο 2016-2017.

Ως απάντηση μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου, τη δημοσίευση του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τη θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, στην όξυνση της επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-τραπεζιτών στη λαϊκή περιουσία, δυναμώνουμε την δική μας δράση.

 

Έτσι, και αυτή την Τετάρτη 5/7, όπως κάθε Τετάρτη στις 3:30 μ.μ., θα είμαστε στο Ειρηνοδικείο Καρδίτσας, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι κανένας πλειστηριασμός δεν θα γίνει μέχρι την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη θεσμοθέτηση νέου νόμου για την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και τους συμπολίτες μας να το παλέψουμε μαζί!
Τώρα, τα δικαιώματα και τα όνειρά μας μπορούν και πρέπει να γίνουν ο εφιάλτης τους!

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ STOP – Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τροχονομικές δράσεις σε όλη τη Θεσσαλία με 28 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση προγραμμάτων σπουδών του Παν/μίου Neapolis Πάφου