- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Σωκράτη Παππά

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητά μας παιδιά, μια νέα σχολική χρονιά για όλους, ένα ακόμα μαγευτικό ταξίδι στα μονοπάτια της γνώσης, ξεκινά επίσημα από σήμερα με τον αγιασμό όλων των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και  αίσθημα ευθύνης, απευθυνόμενος στον καθένα χωριστά, εύχομαι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, καθώς και την οικογένειά σας  μια χρονιά με υγεία, ευημερία, ηρεμία και δημιουργικότητα. Συνειδητοποιώντας απόλυτα την ιδιαιτερότητα και τη σοβαρότητα αυτής της χρονιάς, θα ήθελα να παροτρύνω  εσάς ,τους συναδέλφους, οι οποίοι εφέτος έχετε επιφορτιστεί με περισσότερες ευθύνες και σας ευχαριστούμε θερμά γι΄  αυτό, αλλά  και να συμβουλεύσω  εσάς, τους μαθητές μας,  να δώσετε για άλλη μια φορά τον καλύτερό σας  εαυτό, να ξεπεράσετε τις όποιες Συμπληγάδες αυτής της χρονιάς με υπομονή, επιμονή, αισιοδοξία και χαμόγελο, απολαμβάνοντας το δύσκολο αλλά υπέροχο αυτό ταξίδι της γνώσης και της απόκτησης εφοδίων, ατενίζοντας με ελπίδα και προοπτική το μέλλον.

Αυτή η χρονιά, αν και ιδιαίτερη λόγω των συγκεκριμένων υγειονομικών συνθηκών, αποτελεί για όλους μια δοκιμασία μέσα από την οποία, αν επιδείξουμε ψυχραιμία, σύνεση και αίσθημα αλληλεγγύης, θα ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα με τις λιγότερες απώλειες.

Απευθυνόμενος ειδικά σε σας, τους μαθητές μας, θα ήθελα να σας απευθύνω  θερμή έκκληση και παράκληση να ακολουθείτε τις οδηγίες  και τις συμβουλές των καθηγητών σας, να αντιμετωπίζετε τους συμμαθητές σας με σεβασμό και αλτρουϊσμό και να υπηρετείτε με συνέπεια και μαχητικότητα,  που έτσι κι αλλιώς σας διακρίνει, τους στόχους και τα όνειρά σας.

Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω  για άλλη μια φορά πως τόσο τα στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, όσο κι εγώ προσωπικά, είμαστε πρόθυμοι να εξυπηρετήσουμε και να συνδράμουμε σε οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει μέσα στη χρονιά, στο πλευρό όλων όσοι εμπλέκεστε στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκπαιδευτικών, μαθητών και της οικογένειάς σας.

Για να μείνουμε ασφαλείς, οφείλουμε πρωτίστως να παραμείνουμε ενωμένοι.

Καλή σχολική χρονιά!