Ειδήσεις

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου


Αγαπητές συμπολίτισσες – αγαπητοί συμπολίτες,

Τιμούμε και γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου, επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας με διπλή σημασία φέτος. Την ημέρα αυτή της διπλής εορτής αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, που με γενναιότητα, πίστη, αγάπη στην ελευθερία και αυτοθυσία αγωνίστηκαν και πέτυχαν να δημιουργηθεί το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Είναι όμως και μέρα που πρέπει να εμπνευστούμε από τον αγώνα και τα ιδανικά τους για τη μεγάλη μάχη που δίνουμε σήμερα ως έθνος.

Οι στιγμές που ζούμε σήμερα απαιτούν μια διαφορετικού είδους απελευθερωτική πάλη, μια αλλιώτικη επανάσταση. Αυτή της συναίσθησης του χρέους που μας αντιστοιχεί να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ως οργανωμένη κοινωνία τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα έδωσε πολλούς αγώνες και έζησε εθνικές περιπέτειες: πολέμους, καταστροφές, εμφύλιους σπαραγμούς, χρεοκοπίες. Κατόρθωσε όμως να τις ξεπεράσει. Ύστερα από κάθε περίοδο εθνικής δοκιμασίας, ερχόταν πάντα μια περίοδος ανόρθωσης και δημιουργίας. Αυτές τις ημέρες, οφείλουμε όλοι να αντλήσουμε έμπνευση από τέτοιους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Συμβάλλουμε όλοι ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας και έχοντας επίγνωση ότι οι ανάγκες ενδεχομένως να αυξηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα σε καιρό ειρήνης.

Η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, δεν απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ας τιμήσουμε όλοι τους ήρωες με την πατροπαράδοτη ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στις οικείες μας, για να εξέλθουμε από αυτή την κρίση όρθιοι και ενωμένοι.

Οι αξίες των αγωνιστών του ‘21, τα μεγάλα επιτεύγματά τους και η πλούσια ιστορία μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε.

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση του Γ. Κωτσού στον ΥΠΕΣ για οικονομικά προβλήματα των ΔΕΥΑ λόγω πανδημίας
Επόμενο άρθρο ΤΕΕ / Κ.Δ. Θεσσαλίας: Μέτρα στήριξης του τεχνικού κλάδου, εξαιτίας της πανδημίας