Μάγεψαν οι μαθητές του πολυφωνικού ωδείου στο κατάμεστο παυσίλυπο η χριστουγεννιάτικη γιορτή


Μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι μαθητές του Πολυφωνικού Ωδείου την Παρασκευή το βράδυ στο Παυσίλυπο. Η εκδήλωση που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του εν λόγω Ωδείου ( μετά την πολύ ωραία εκδήλωση στο «Μύλο των ξωτικών» ) ήταν άψογη τόσο από πλευράς κατάρτισης των μικρών μουσικών όσο και από την γενικότερη οργάνωση.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Παυσιλύπου  ( ο κόσμος  γέμισε από πολύ νωρίς το χώρο ασφυκτικά) εμφανίστηκαν κάποια από τα σύνολα του Ωδείου με πρόγραμμα γενικότερα Χριστουγεννιάτικο:

οι καθηγήτριες Πιάνου κ.κ.  Γιαννοπούλου Ελένη και  Ζάχου Κατερίνα άνοιξαν το πρόγραμμα με έργα για 4 χέρια στο πιάνο άψογα εκτελεσμένα και ακολούθησε το νεοσύστατο κιθαριστικό σύνολο το οποίο αποτελείται από 25 περίπου μαθητές της Σχολής Κιθάρας των κ.κ. Φιλίππου Ευανθίας, Γρηγορίου Ιωάννη και Διαμαντή Χρήστου – ο οποίος και διεύθυνε την ορχήστρα -. Ένα εντυπωσιακό σύνολο που έπαιξε καταπληκτικά και που η σκηνική του παρουσία είναι εικόνα  πρωτόγνωρη για τα ως τώρα δεδομένα της Καρδίτσας … και που σίγουρα το μέλλον του ανήκει. Τη σκυτάλη πήρε η μαθήτρια της τάξης Φωνητικής της κας Κατσαρη Μαριάνθης , Τσιγάρα Έλενα που με το ‘Think of me’ (συνοδεία πιάνου από την κα Κορίνα Νεστορίδου) άφησε το κοινό άφωνο με την ερμηνεία της. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το σύνολο εγχόρδων  της τάξης Βιολιού της κας Έλλης Παποπούλου που όπως πάντα ήταν άψογο και ακολούθησε ντουέτο με Σαξόφωνα από την Δήμητρα Κυρίτση και την δασκάλα της Χριστίνα Γρηγορίου με κομάτια υψηλών απαιτήσεων άρτια εκτελεσμένα. Rock καταστάσεις για τη συνέχεια με ένα από τα σύνολα της Σχολής Σύγχρονης Μουσικής να παίζει ‘Jingle bells rock’ και να ξεσηκώνει το κοινό  προϊδεάζοντάς το για το επόμενο σχήμα που ήταν η Παιδική Ορχήστρα και η Παιδική Χορωδία.  Τα δύο αυτά σχήματα ( υπό τη Διεύθυνση του κ. Ηλία Παππά) έκλεισαν τη βραδιά με κάλαντα και μελωδίες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, και ο κόσμος τραγουδούσε μαζί τους και χειροκροτούσε ρυθμικά ακόμη και όταν ακούστηκε το τελευταίο τραγούδι το « Last Christmas » από τη μαθήτρια του τμήματος Φωνητικής Χαρά Σακελλαροπούλου.

Οι υπεύθυνοι του Ωδείου κ.κ. Κορίνα Νεστορίδου και Ηλίας Παππάς ευχαρίστησαν τη Διοίκηση του Παυσιλύπου για την παραχώρηση της αίθουσας, τους καθηγητές του Ωδείου για την άριστη προετοιμασία των μαθητών και όλους τους μαθητές και γονείς τους για την άψογη συνεργασία που έχουν ανανεώνοντας το ραντεβού για την Κυριακή 30/12/12 στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική  Πλατεία.

Προηγούμενο άρθρο Τα Χριστούγεννα με τα νήπια και τα παιδιά του ‘τέχνης παίδευσις’ θεατρικού εργαστηρίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ιωαν. Βαϊόπουλος : "Αγροτική οικονομία - Τίτλοι τέλους"