Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου νέων στο Δήμο Καρδίτσας


Αναμφίβολα, το πιο υγιές, δημιουργικό και συνάμα ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας, το αποτελούν οι νέοι.

Είναι υποχρέωση, αφ’ ενός της πολιτείας, αφ’ εταίρου της τοπικής αυτοδιοίκησης του εκάστοτε Δήμου, να θεσπίσουν εκείνες τις προϋποθέσεις, όπου οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης και συμμετοχής στα κοινά, σε όλα εκείνα τα μεγάλα και σπουδαία που τους ενδιαφέρουν και τους αφορούν.

Σε θέματα παιδείας, εργασίας, πολιτισμού, αθλητισμού, επιστήμης, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, θέματα καθημερινότητας, είναι αδιανόητο στην εποχή μας, οι νέοι να μην έχουν επίσημο και δημόσιο λόγο, όπως το ίδιο ανεπίτρεπτο είναι, εμείς οι μεγαλύτεροι και οι πλέον «σοφοί», να τους στερούμε αυτό το δικαίωμα.

Είναι καιρός στην πόλη μας και στον Δήμο μας, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, όπου θα δοθεί η δυνατότητα στη νεολαία μας να υψώσει και οργανωμένα τη δική της άποψη και πρόταση, να μπορεί επιτέλους να ορθώσει και να καταγράψει τη δική της παρέμβαση.

Είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική η ανάγκη να ακούσουμε εμείς τους νέους, να πάψουμε να αποφασίζουμε εμείς γι’ αυτούς και μάλιστα σε κάποιες στιγμές με όχι και τόσο επιτυχή αποτελέσματα.

Άλλωστε, όλοι εμείς δεν είμαστε που δηλώνουμε το αμέριστο ενδιαφέρον μας για την αυριανή γενιά, για το μέλλον του τόπου μας και της πατρίδας μας;

Ας το κάνουμε πράξη λοιπόν και μάλιστα σύντομα, ας εμπιστευτούμε τα ίδια τα παιδιά μας, ας στηρίξουμε ειλικρινείς και ανιδιοτελείς προσπάθειες, ας αφήσουμε να ακουστούν ακόμη πιο υγιείς και δυνατές φωνές.

Ας δημιουργήσουμε στην πόλη μας και τον Δήμο μας ακόμη πιο ενεργούς πολίτες, πιο υπεύθυνους δημότες, πιο χρήσιμους και αποτελεσματικούς συμπολίτες, ας στηρίξουμε την ενεργό συμμετοχή, μιας και η αδιαφορία, η απαξίωση και η ουδετερότητα σε κανέναν δεν ωφελεί και σε τίποτα δεν χρησιμεύει.

Είναι βέβαιο πως μέσα από τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, μέσα από τις συνεδριάσεις του, (μια ή δυο φορές το μήνα), θα προκύψουν θετικά και ωφέλιμα αποτελέσματα, τόσο για τους ίδιους όσο και για τον καθένα μας ξεχωριστά, όπως επίσης και αυτό είναι το σημαντικό, για την ίδια την κοινωνία μας.

Ξυδιάς Απόστολος

Δημοτικός Σύμβουλος

Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ

Προηγούμενο άρθρο Το Μουσείο Πόλης του Δ. Καρδίτσας σε Συνέδριο Μουσειοπαιδαγωγικής
Επόμενο άρθρο Επιπλέον κατηγορίες στους Καρδιτσιώτες που καλλιεργούσαν κάνναβη