Ειδήσεις

Λαϊκή Βιβλιοθήκη Η Αθηνά: Στη μνήμη της Τίτης Σκάρου


Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το θάνατο της  Τίτης (Αφροδίτης) Σκάρου, το γένος Χρ. Σαμαρά που καταγόταν από τα Κανάλια Καρδίτσας και ήταν σύζυγος  του επίτιμου προέδρου και κορυφαίου συνεργάτη της Λαϊκής Βιβλιοθήκης «Η Αθηνά», λογοτέχνη  Ζήση Σκάρου.

Η Τίτη Σκάρου με τη διάθεση πλούσιου  υλικού από το αρχείο της και την κατάθεση προσωπικών μαρτυριών και παρατηρήσεων, συνέβαλε στην έκδοση δύο  βιβλίων από τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη. Πρόκειται για τη μοναδική ποιητική συλλογή του Ζήση Σκάρου με τίτλο «‘Ώρες περισυλλογής. Ποιήματα και Λιανοτράγουδα», και του βιβλίου «Ζησης Σκαρος: λογοτεχνης-διανοητης. Πνευματικές καταθέσεις».

Καρπός της βαθιάς εκτίμησης που έτρεφε για το  έργο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, ήταν η παραχώρηση της πλούσιας και με ιστορικά χαρακτηριστικά προσωπικής βιβλιοθήκης του Ζήση Σκάρου και η δυνατότητα αξιοποίησης από το αναγνωστικό κοινό της Καρδίτσας.

Θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη μας αλλά και στη μνήμη των Καρδιτσιωτών η προσωπικότητα της Τίτης που αθόρυβα και με πλήρη συνείδηση των επιλογών της στάθηκε πλάι στην αγωνιστική και δημιουργική πορεία του Ζήση σε όλες τις καμπές της ζωής του.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τρόποι επικοινωνίας με την Αναπτυξιακή Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Λειτουργία λαϊκής αγοράς στο Δήμο Σοφάδων