Ειδήσεις

Κ. Τσιάρας : Το κόστος μιας ασαφούς και απειλητικής διαπραγμάτευσης


Η 16μηνη παραμονή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, απέδειξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει τα ανακλαστικά που απαιτούν οι συνθήκες της ευρωπαϊκής διπλωματικής σκακιέρας, ως πεδίο συνεχών διαβουλεύσεων και συμβιβασμών. Η ανικανότητα αυτή, με αποκορύφωμα την «θεωρία παιγνίων» του κ. Βαρουφάκη, επέφερε τελικά βαρύ πλήγμα στην ήδη πληγωμένη εθνική μας οικονομία.

Σε πρόσφατη τοποθέτησή του, άλλωστε, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ανέβασε το λογαριασμό της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη στα 86 δις ευρώ, που έπεσαν στις πλάτες των ήδη φτωχοποιημένων Ελλήνων. Ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλυσε με σαφήνεια ότι πίσω από τα θηριώδη ποσά για το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην ελληνική οικονομία, κρύβεται το πραγματικό κόστος για κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Ένα κόστος που ανέρχεται σε τουλάχιστον 5000 ευρώ για κάθε ελληνικό σπίτι. Ένα κόστος που καθημερινά πολλαπλασιάζεται, χωρίς να φέγγει πια κάποιο φως στο βάθος του σκοτεινού τούνελ που δημιούργησε για την οικονομία μας η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν μπορεί να παραμένει πλέον στα συρτάρια. Πόσο μάλλον μετά και την ομολογία του ίδιου του Γιάννη Βαρουφάκη για τους «εκβιασμούς» και τις «μονομερείς ενέργειες» προς τους εταίρους με την έγκριση Τσίπρα, που οδήγησαν στα capitalcontrols, την αποσταθεροποίηση του τραπεζικού μας συστήματος και τελικά έφεραν την Ελλάδα ένα βήμα πριν εκπαραθύρωση της από την ευρωζώνη. Όχι μόνο γιατί από αυτή την Εξεταστική Επιτροπή που προτείναμε θα διαλυθούν και τα τελευταία ψήγματα  από τις «αυταπάτες» του κ. Τσίπρα που βούτηξαν τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στα μνημόνια και τις επιτροπείες. Πολύ περισσότερο, για να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες στους υπαίτιους. Για αυτό και δεν την επιθυμούν, αφού η Εξεταστική που ζήτα η ΝΔ, θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να αντιληφθούν, σε όλη του την έκταση, το μέγεθος της καταστροφικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, που κόστισε συνολικά περισσότερες από 6 μονάδες του ΑΕΠ.

Η ΝΔ, από τη δική της πλευρά, προσπερνά τις κουτοπονηριές και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που σκαρφίζονται στα υπόγεια του Μαξίμου, προκειμένου να κρύψουν τους πιο σκληρούς και άδικους φόρους που επέβαλε ποτέ ελληνική κυβέρνηση. Και θέτει ξεκάθαρα το δικό της πρόταγμα: Δουλειές. Δουλειές, για τους νέους και τις νέες μας. Για τους μακροχρόνια άνεργους. Νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν μέσα από ένα βιώσιμο σχέδιο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και που θα καταστήσουν το επενδυτικό περιβάλλον και πάλι ελκυστικό.

Ένα σχέδιο, πέρα και πάνω από την κρατικοδίαιτη ανάπτυξη, που θα καταφέρει να προσελκύσει κεφάλαια στους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας.

Ένα σχέδιο βασισμένο στην αλήθεια.

 

 

*του Κώστα Τσιάρα, βουλευτή Καρδίτσας και Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου
Επόμενο άρθρο Χώροι πρασίνου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας