Ειδήσεις

Κ. Τσιάρας: Δίνουν το όνομα «Μακεδονία» για να πάρουν από τα Σκόπια μόνο υποσχέσεις


Για επιπόλαιους χειρισμούς στο Σκοπιανό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη για το Κανάλι της Βουλής των Ελλήνων.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει σε καμία συζήτηση για το όνομα των Σκοπίων αν η κυβέρνηση δεν προσέλθει στον δημόσιο διάλογο με μια ενιαία θέση, η οποία να απηχεί τις απόψεις και των δύο κυβερνητικών εταίρων» υποστήριξε ο γαλάζιος Γραμματέας. Παράλληλα, περιέγραψε το πλαίσιο του Βουκουρεστίου, ως το ελάχιστο των προϋποθέσεων για να ξεκινήσει μια συζήτηση για το ονοματολογικό. «Μία ονομασία έναντι όλων τόσο για το εσωτερικό των Σκοπίων όσο και για τις διμερείς σχέσεις της γείτονος με τρίτες χώρες και διεθνείς οργανισμούς, που σημαίνει Συνταγματική Αναθεώρηση για τα Σκόπια, αλλά και η έμπρακτη αποκήρυξη του αλυτρωτισμού, που αποτυπώνεται στα βιβλία και τις ονομασίες της γειτονικής χώραςείναι το ελάχιστο των προϋποθέσεων που πρέπει να εκπληρωθεί προκειμένου να μπούμε σε μια συζήτησή για την ονομασία» σημείωσε ο κ. Τσιάρας.

Παράλληλα έθεσε ψηλά των πήχη των ελληνικών επιδιώξεων καθώς«η γειτονική χώρα έχει μικρότερη διαπραγματευτική ισχύ σε σχέση με το 2008, ο πληθυσμός της εκφράζεται από 4 διαφορετικές εθνότητες και η κυβέρνηση της είναι ασταθής με το δεύτερο κόμμα να κατέχει την κυβερνητική εξουσία» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Καρδιτσιώτης πολιτικός.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με τον Σκοπιανό ομόλογό του ο κ. Τσιάρας απέδωσε ανευθυνότητα στον κ. Τσίπρα και απίστευτη ελαφρότητα στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής.

«Η κυβέρνηση πάει να δώσει το όνομα της Μακεδονίας για να πάρει από τα Σκόπια μόνο υποσχέσεις. Το θέμα δεν μπορεί να λυθεί μόνο με υποχωρήσεις της δικής μας πλευράς» υποστήριξε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια να ταυτίσει τα συλλαλητήρια με ακραίες φωνέςκαι επεσήμανε ότι «ο πρωθυπουργός οφείλει να αναζητήσει τις ακραίες φωνές στα δεξιά της κυβέρνησής του και στον συγκυβερνήτη του, τον κ. Καμμένο, στον οποίο στηρίζεται κοινοβουλευτικά».

Τέλος, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε με ανεύθυνο τρόπο να εκμεταλλευτεί ένα θέμα μείζονος εθνικής σημασίας προκειμένου να μετατοπίσει τη συζήτηση και τις ευθύνες της από τα μέτρα που ψήφισε πριν από λίγες μέρες, αλλά και τα νέα μέτρα που έρχονται ύψους 5,1 δις για το 2019 και το 2020, σπαταλώντας έτσι μια μεγάλη ευκαιρία για την επίλυση μίας χρόνιας εκκρεμότητας, που προσέφερε η ιστορική συγκυρία.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση-ενημέρωση για τους πλειστηριασμούς