Ειδήσεις

Κ. Γκέκας από την Οξυά: Ρίχνει χιόνι για να … βρέχει «συγχαρητήρια»!!!


Παρατηρώντας διάφορα κατά καιρούς σχετικά με το χωριό μας δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο αλλά και αντίστοιχες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εύκολα κανείς διαβλέπει και τη συνήθεια ορισμένων και συγκεκριμένων κάθε φορά προσώπων, που δε χάνουν την ευκαιρία να συγχαίρουν ο ένας τον άλλο, ακόμα και για το ελάχιστο των «κατορθωμάτων» ή «επιτευγμάτων» τους για το χωριό, αν και σπανίως, βέβαια, οι Οξυώτες έχουν την τύχη να απολαμβάνουν ανάλογες καταστάσεις !!!

Το ίδιο παρατηρήσαμε και πρόσφατα, με video που αναρτήθηκε από συγχωριανό μας, δείχνοντας εκχιονιστικό μηχάνημα ν’ ανοίγει το δρόμο για το κέντρο του χωριού μας, όπου τα συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Μουζακίου, το μόνιμο κάτοικο της Αθήνας πρόεδρο της ΤΚ Οξυάς αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, έπεσαν…. βροχή!!!

Εννοείται πως κι εμείς θεωρούμε απαραίτητο να απευθύνονται τα «εύσημα» κάθε φορά που χρειάζεται και σ’  αυτούς που χρειάζεται. Στην περίπτωσή μας, όμως, κατά πως φαίνεται ορισμένοι ξέχασαν πως Οξυά δεν είναι μόνο ο κεντρικός οικισμός του χωριού και ο δρόμος που οδηγεί στα σπίτια τους…. Γι’  αυτό και στο βωμό των όποιων δικών τους σκοπιμοτήτων, βιάστηκαν να απευθύνουν τα «συγχαρητήριά» τους στα ίδια και γνωστά, πάντα, πρόσωπα, παραβλέποντας πως οι υπόλοιποι οικισμοί της Οξυάς, στους οποίους κατοικούν μόνιμοι κάτοικοι, παρέμεναν ή και παραμένουν ακόμα αποκλεισμένοι από τα χιόνια ή με σχεδόν αδύνατη την επικοινωνία.

Δεν παραγνωρίζουμε ούτε τις ιδιαιτερότητες της Οξυάς αλλά ούτε και τις δυσκολίες που από τις πρόσφατες και σε εξέλιξη κακές καιρικές συνθήκες προέκυψαν. Γι’ αυτό και δε «γκρινιάξαμε», άλλωστε, παρότι, ως μόνιμοι κάτοικοι του χωριού εμείς βιώσαμε και βιώνουμε από κοντά τις δυσκολίες αυτές. Δε μπορούμε, όμως, και να μην επισημάνουμε την προσπάθεια ορισμένων, που, απευθύνοντας «συγχαρητήρια» σε αρμόδιους και, μάλιστα, για υπηρεσίες, η παροχή των οποίων αποτελεί υποχρέωσή τους απέναντι στους κατοίκους του χωριού μας, επιχειρούν να ωραιοποιήσουν και να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα που επικρατεί στο χωριό μας.

 

Κώστας Γκέκας Σύμβουλος της ΤΚ Οξυάς Δήμου Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Παγωμένη η αγορά της Καρδίτσας - Η κακοκαιρία έδωσε τη χαριστική βολή στον εμπορικό κόσμο
Επόμενο άρθρο Το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σε νέες σύγχρονες υποδομές - Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δημήτρης Σιούφας