Ειδήσεις

Κ. Αγοραστός: Προχωράμε σε μια νέα εποχή


Ευχαριστώ πολύ που σε μια σημαντική στιγμή για την Περιφέρεια μας και για μένα προσωπικά είστε όλοι εδώ. Σε έναν εμβληματικό  χώρο, στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, που έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους μας.

Τα Αρχαία Θέατρα είναι ζωντανά κύτταρα των πόλεων, αφού συνεχίζουν να επιτελούν την ίδια λειτουργία μέσα στους αιώνες, συνδέοντας την τέχνη με την πολιτική. Αυτό γίνεται φανερό ακόμη περισσότερο στις πόλεις που ήταν έδρες Κοινών, όπως η Λάρισα. Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας,   χρησιμοποιήθηκε για τις συνεδριάσεις  του ανώτατου διοικητικού οργάνου  του ομόσπονδου κράτους της Θεσσαλίας, του «Κοινού των Θεσσαλών». Αδιάψευστος μάρτυρας, τα μαρμάρινα εδώλια γύρω μας, όπου υπάρχουν χαραγμένα τα ονόματα των συνέδρων, των αντιπροσώπων των πόλεων – κρατών που συμμετείχαν στο περίφημο «Κοινό των Θεσσαλών».

Αισθάνομαι ευγνώμων για όλα τα καλά που μου έφερε η ζωή και όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μου. Ευχαριστώ πολύ, από τα βάθη της καρδιάς μου, πραγματικά, ειλικρινά όλους σας για την ισχυρή λαϊκή εντολή που μας δώσατε στις εκλογές του Μαΐου. Ευχαριστώ όλους όσοι μας ψηφίσατε και όλους όσοι θέλατε, αλλά δεν μας ψηφίσατε. Με την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, μας δώσατε τη δυνατότητα να διοικήσουμε  σύμφωνα με τις δικές σας εντολές και αποτρέψατε τη συνδιαλλαγή, τις συναλλαγές, τις εξαρτήσεις.

Ευχαριστώ το Θεό που στις δύσκολες στιγμές μου έδωσε τη δύναμη, την ενέργεια και  την πίστη να υπερασπιστώ τη Θεσσαλία, αλλά και την Ελλάδα, σε κρίσιμες εποχές για τη χώρα μας. Σε κάθε σημαντική και κρίσιμη στιγμή στρέφω τα μάτια μου στον ουρανό και η σκέψη μου τρέχει στον πατέρα μου. Ευχαριστώ την μητέρα μου που ήταν πάντα στο πλευρό μου, την οικογένειά μου που πάντα με στηρίζει και απ αυτή αντλώ  δύναμη. Ευχαριστώ  όλους τους πολύτιμους συνεργάτες μου, τους εργαζόμενους και τα μέλη του Συνδυασμού μας.

Ποτέ δεν δίστασα να ταράξω τα θολά νερά, προκειμένου να θεμελιώσω μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Σήμερα, ορκιστήκαμε ενώπιον Θεού και ανθρώπων να υπηρετούμε τη Θεσσαλία. Αν γυρίσουμε 10 χρόνια πίσω, θα δούμε ότι η Θεσσαλία μεταμορφώθηκε: Σε μια σύγχρονη και ασφαλή περιφέρεια,  σε μια περιφέρεια που νοιάζεται για εκείνους που έχουν λιγότερα, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, την πιο πράσινη περιφέρεια της χώρας, με έντονη αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα, με το μεγαλύτερο έργο κλιματικής αλλαγής, την Κάρλα, με 15 ευρωπαϊκά και εθνικά βραβεία. Μια Περιφέρεια – πρότυπο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με βαθύ αποτύπωμα.

Είμαστε η Περιφέρεια του υπέρ. Το ενάντια για μας δεν υπάρχει. Είμαστε υπέρ της δράσης, υπέρ της πρωτοβουλίας, υπέρ της συνεργασίας, υπέρ της εμπιστοσύνης, υπέρ της αλληλεγγύης, υπέρ του να γεφυρώσουμε διαφορές, υπέρ του να ανανεώσουμε το νήμα της ιστορίας και τη δυναμική της προόδου,  υπέρ του να ζήσουν τα παιδιά μας καλύτερα από τους γονείς μας.

Και τώρα προχωράμε σε μια νέα εποχή, όπου προτεραιότητες μας είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η υγεία, μια οικονομία που   δουλεύει για τον άνθρωπο και  δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Μια Περιφέρεια που δίνει ίδιες ευκαιρίες  σε όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Μια Περιφέρεια αξιοκρατική, καθαρή, δίκαιη. Επενδύοντας στο μέλλον. Αυτός είναι ο αγώνας μας για τη Θεσσαλία.

Σήμερα, όλοι μαζί, στέλνουμε ένα μήνυμα δημιουργίας, συλλογικής προσπάθειας και άλλης οπτικής για τη σύγχρονη ζωή, με πρωτοπορία και καινοτομία στη δημιουργία θετικών κοινωνικών πόλων, με ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Ως πολιτικός και ακόμη περισσότερο ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, όλα τα χρόνια που στάθηκα δίπλα στον πολίτη, τον άνθρωπο, τον φίλο έχω αντιληφθεί ότι τελικά αυτό που αφήνεις πίσω σου υπηρετώντας τα κοινά είναι αυτό που μένει στις ζωές των άλλων.

Αυτή ήταν και παραμένει η επιδίωξή μου. Να υπηρετώ τον άνθρωπο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αφήνει μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο ένα θετικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα όλων μας.

Η αλήθεια είναι, ότι ζήσαμε και ζούμε δύσκολες εποχές. Και όλοι ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν και καλύτερες. Όμως αυτή εδώ που ζούμε, είναι η δική μας εποχή. Για αυτή παλέψαμε και παλεύουμε με όλα τα εργαλεία που είχαμε στη διάθεσή μας –ακόμη και με αυτά που δεν είχαμε πολλές φορές- βασιζόμενοι σε μια αναπτυξιακή στρατηγική για τη Θεσσαλία του σήμερα και του αύριο.

Για μένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν είναι απλώς μια διοικητική ενότητα, ούτε μια γεωγραφική περιοχή. Είναι Άνθρωποι, μεγάλοι, μικροί, ανώνυμοι, επώνυμοι, σίγουρα διαφορετικοί, αλλά όλοι το ίδιο σπουδαίοι.

Ο Αλμπέρ Καμύ είχε πει ότι : «Η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον έγκειται στο να τα δίνουμε όλα στο παρόν». Αυτή η αντίληψη  ήταν και παραμένει ο γνώμονας της προσπάθειας μας, της δουλειάς μας, της προσφοράς μας, του αγώνα μας  για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Γιατί το μέλλον δεν χαρίζεται, κερδίζεται. Δεν είναι δώρο, είναι επίτευγμα.

Σήμερα ξεκινάμε τη νέα θητεία με πίστη, με ελπίδα, επιμονή και υπομονή, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Με όρεξη για δουλειά και δημιουργία και εντέλει με χαρά για τη ζωή και για ό,τι μας επιφυλάσσει το αύριο. Με ήσυχη τη συνείδησή μας, ως μόνη ανταμοιβή μας. Και τελικό κριτή των πράξεών μας, την Ιστορία.

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή, ωφέλιμη και δημιουργική θητεία σε όλους τους νεοεκλεγέντες.

Προηγούμενο άρθρο Όλοι το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 6:00 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθρο Συλλογή σχολικών ειδών