Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο


«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και άλλο χρόνο, καθώς μια ενδεχόμενη υπαναχώρηση σήμερα από τις γενναίες μεταρρυθμίσεις στο Σύνταγμα, θα μεταθέσει την υλοποίηση των αναγκαίων αλλαγών για πολλά χρόνια αργότερα». Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίτζο για την εφημερίδα Παραπολιτικά.

«Η αναθεώρηση του άρθρου 16 θα μπορούσε να αποτελέσει μια εμβληματική μεταρρύθμιση, που θα στείλει ένα καθαρό μήνυμα µε πολλαπλούς αποδέκτες. Ένα μήνυμα πως το πολιτικό µας σύστημα είναι έτοιμο να απαρνηθεί τον λαϊκισμό, κάνοντας τολμηρά βήματα στο Κράτος και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, που θα έχουν αντίκτυπο στην προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της πατρίδας μας», είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός.

Αναφορικά με τα πρόσφατα φαινόμενα στη Βουλή των Ελλήνων και τις μεταγραφές Βουλευτών, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει τον ευτελισμό των Θεσμών που επιχειρεί η κυβέρνηση», αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως παραμένει στο τραπέζι η δυνατότητα πρότασης μομφής. «Έχουμε στη φαρέτρα μας όλα τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά μέσα που μας παρέχει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Όλα τα όπλα µας είναι πάνω στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπογράμμισε την προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας στην τελευταία στροφή πριν από τις επικείμενες κάλπες, να αναδείξει τις αντιφάσεις αυτής της κυβέρνησης, η οποία, όπως υποστήριξε «δεν διαθέτει, πλέον, την απαιτούμενη πλειοψηφία».

Παράλληλα, εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, σημειώνοντας πως «ρυθμιστής, πλέον, και καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων είναι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει επιβάλλει την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας στον δημόσιο διάλογο».

Σχετικά με τον αντίκτυπο της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο Κώστας Τσιάρας υποστήριξε με σκωπτικό ύφος πως «η εξωτερική πολιτική δεν είναι το ατού του κ. Τσίπρα». Επεσήμανε, δε, πως η κυβέρνηση χειρίζεται με ελαφρότητα τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και υπενθύμισε πως κλιμακώθηκε η ένταση στις σχέσεις μας με την Τουρκία μετά την ελλιπέστατη προετοιμασία της περσινής επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα. «Αποκορύφωμα αυτής της ανεύθυνης πολιτικής του κ. Τσίπρα, το κερασάκι στην τούρτα της ελαφρότητας µε την οποία χειρίζεται τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ο πρωθυπουργός, υπήρξε η επιβλαβής για τα εθνικά µας συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών. Λυπάμαι που το λέω, αλλά, δυστυχώς, στη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης η Ελλάδα έχει απωλέσει σημαντικές κατακτήσεις δεκαετιών» υποστήριξε ο Κώστας Τσιάρας.

Τέλος αναφορικά με την ψήφο των ομογενών, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε την κυβέρνηση, «να εγκαταλείψει τα μικροκομματικά παιχνίδια που επιχειρεί  στην πλάτη των Ελλήνων του Εξωτερικού, και να τολμήσει να φέρει προς ψήφιση την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αραχνιάζει εδώ και τρία χρόνια στα συρτάρια του προέδρου της Βουλής. Αυτή θα ήταν μια καθαρή λύση», είπε κλείνοντας ο Κώστας Τσιάρας.

Προηγούμενο άρθρο Οι θίασοι που θα διαγωνιστούν στο 35ο Φεστιβάλ Θεάτρου
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας σε συνάντηση εργασίας Erasmus+ στην Ισπανία