Κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός τα Καραϊσκάκεια


 Τα Καραϊσκάκεια είναι ένας πολιτιστικός θεσμός που αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις μακροβιότερες και πιο σημαντικές διοργανώσεις της Καρδίτσας, ενισχύοντας την πολιτιστική της ταυτότητα και όχι μόνο, ανέφερε το μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. και πολιτευτής Καρδίτσας Νίκος Παππάς, από το Μαυρομάτι, γενέτειρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, όπου παραβρέθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων.

Ο νομός μας ολόκληρος φοράει τα γιορτινά του, για να υποδεχτεί συγκροτήματα από διάφορες χώρες και περιοχές, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς.

Για άλλη μια χρονιά, η Καρδίτσα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την Ελλάδα.

Το δυναμικό τους παρών, όμως, στη διοργάνωση δίνουν και Πολιτιστικοί Σύλλογοι από το νομό Καρδίτσας και αυτό έχει τη δική του αξία, γιατί χάρη στη δουλειά και το μεράκι ακούραστων εργατών του πολιτισμού ο τόπος μας προβάλλει την ιστορία, την παράδοση και την πολιτιστική του κληρονομιά.

Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στο Μαυρομάτι στρέφουν τη σκέψη και την ψυχή μας στο μεγάλο ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη που γεννήθηκε σ’ αυτή την περήφανη γωνιά της Ελλάδας, ενώ παράλληλα μεταδίδουμε από εδώ, σ’ όλους τους λαούς τα ύψιστα ιδανικά της προσφοράς και της θυσίας για την ελευθερία.

Ο κ. Παππάς συνεχάρη των πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μαυροματίου Νώντα Γκίνη, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κώστα Νάσιο και όλους όσους εργάστηκαν για την οργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο Ungheni Μολδαβίας
Επόμενο άρθρο Γεύμα Κωτσού στους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καρδίτσας