Ειδήσεις

Κοπή Πίτας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας


Το Περιφερειακό Τμήμα  Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας, πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου «Κιέριον». Αθρόα υπήρξε η συμμετοχή τόσο των μελών του Τμήματος, όσο και των Εθελοντών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού του Ε.Ε.Σ., στο πλάνο ανάκαμψης που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και στο πολυποίκιλο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που στόχο έχει την υποστήριξη, χωρίς διακρίσεις, όλων και ιδιαιτέρως των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Τέλος, υποσχέθηκε να προμηθευθεί το Τμήμα με ένα επιβατικό αυτοκίνητο για τις ανάγκες του, αναγγελία που σκόρπισε ενθουσιασμό στην κατάμεστη αίθουσα.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Καρδίτσας, κος Βασίλειος Γκιζλής παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων του Τμήματος της χρονιάς που πέρασε, τόνισε το σημαντικό έργο του Ε.Ε.Σ. που επιτελείται στην τοπική κοινωνία και ευχαρίστησε τους Εθελοντές και τα Μέλη του Τμήματος για την ανιδιοτελή προσφορά τους στον συνάνθρωπο. Μεταξύ άλλων μίλησε για την πρόκληση που ανέλαβε ως πρώτο εκλεγμένο περιφερειακό Δ.Σ., να  συνεχίσει και να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο ένα δραστήριο, νοικοκυρεμένο τμήμα που από τις προηγούμενες διοικήσεις παρέλαβε και να προσπαθήσει, αν είναι δυνατό, να προχωρήσει λίγα βήματα παραπάνω. Ο κ. Γκιζλης, τόνισε:

«Σε αυτή την πολυμέτωπη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, η Κεντρική Διοίκηση του ΕΕΣ αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό μας. Μας έχει περιβάλει με την εμπιστοσύνη της, μας παρέχει ανθρώπινους και υλικούς πόρους, τεχνογνωσία, μα το κυριότερο αποτελεί παράδειγμα και πηγή έμπνευσης. Ο κ. Αυγερινός, αναλαμβάνοντας τη βαρεία ευθύνη της καθοδήγησης του κινήματος μέρα με τη μέρα, με επιδέξιους χειρισμούς οδηγεί με ασφάλεια το καράβι σε ήρεμα νερά διαμορφώνοντας τον Ελληνικό Ερυθρό Σταύρο της νέας εποχής. Ένα Ερυθρό Σταυρό σύγχρονο, δημοκρατικό, ανοιχτό, ευέλικτο αλλά ταυτόχρονα προσηλωμένο στις βασικές αρχές του κινήματος».

Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να απονείμει τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιο Αυγερινό, ως ελάχιστη ανταπόδοση, τόσο για τη προσφορά στο Ερυθροσταυρικό κίνημα όσο και για την διαρκή στήριξη του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Καρδίτσας.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στις 18 Φλεβάρη απεργούμε-διαδηλώνουμε
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Εκπ/κών Α θμιας: 24ωρη απεργία την Τρίτη