Ειδήσεις

Κοπή πίτας από το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας


Παρουσία των μελών και πολλών φίλων του Απόλλωνα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 6.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Κιέριο η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Παρόντες ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος και Βασίλης Αγραφιώτης αντίστοιχα.

Στη σύντομη ομιλία της η Πρόεδρος του Απόλλωνα τόνισε τα παρακάτω:

«Φίλοι και φίλες σας καλωσορίζω στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας. Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα μαζί μας και εύχομαι να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως εμείς εξακολουθούμε να βρίσκουμε ευκαιρίες, παράλληλα με τους αγώνες για επιβίωση πλέον, να φροντίζουμε να διατηρούμε τα ήθη και έθιμα, που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Ένα από αυτά είναι και η κοπή της βασιλόπιτας. Εξάλλου κύριος σκοπός του Απόλλωνα είναι η έρευνα, η προβολή και η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτού του σκοπού μια χορευτική ομάδα του Απόλλωνα μόλις επέστρεψε από την Αίγυπτο, όπου πήρε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης του Ασουάν από τις 14-24 Φεβρουαρίου παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του τόπου μας εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας.

Από 1 έως 9 Μαΐου η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Απόλλωνα θα συμμετάσχει στο 10o Διεθνές Φεστιβάλ Ramtha της Ιορδανίας παρουσιάζοντας παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες ο Απόλλωνας στα 26 χρόνια λειτουργίας του προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει στα μέλη του πολλές και ποικίλες επιλογές για τον ελεύθερο χρόνο τους. Μια από τις επιλογές είναι η λειτουργία σε εβδομαδιαία βάση του χορευτικού τμήματος και της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, αλλά και να διασκεδάσουν.

Επιγραμματικά ανέφερα κάποιες από τις δράσεις μας, για να γνωρίσουν οι νέοι φίλοι, που είναι σήμερα μαζί μας, την ταυτότητά μας και να τους καλέσουμε να ενταχτούν στις διάφορες ομάδες μας».

Κόβοντας την πίτα η πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας Βασιλική Κοζιού ευχήθηκε καλή και ειρηνική χρονιά στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

Προηγούμενο άρθρο Συγκέντρωση αγροτών στο χώρο του Μνημείου του Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπ\κων για μια ακόμη συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας...που δεν έγινε!