Ειδήσεις

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Θεσσαλίας


Αποφάσεις κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων με στήσιμο μπλόκων σ’ όλη τη χώρα από τις 28 Γενάρη, παίρνουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, στο πλαίσιο υλοποίησης των κατευθύνσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η μικρομεσαία αγροτιά κατέρχεται στους δρόμους προκειμένου να παλέψει ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που δημιουργούν και οξύνουν τα προβλήματά της, διεκδικώντας την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων που έχουν αναδειχτεί και καθοριστεί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και αφορούν στην επιβίωσή της.

Στη Θεσσαλία

Στο μεταξύ, από το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Νομό Καρδίτσας και από χτες στους Νομούς Λάρισας και Τρικάλων, τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες των χωριών, περιμένοντας το σύνθημα να ξεκινήσουν. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι καθημερινές περιοδείες στα χωριά, οι συσκέψεις και άλλες δράσεις, μέσα από τις οποίες καταδεικνύονται οι αγωνιστικές διαθέσεις των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής. Την Τετάρτη 23 Γενάρη  πραγματοποιήθηκε παγκαρδιτσιώτικη σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων.

Την Παρασκευή 25 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, σύσκεψη οργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας, όπου, εκτός από το πώς θα οργανωθεί η συμμετοχή των αγροτών της περιοχής στην κινητοποίηση, θα συζητηθεί και το θέμα του καθεστώτος των «διήμερων» στο τσίπουρο που θέλει να καταργήσει η κυβέρνηση, επιφέροντας καίριο πλήγμα στους μικρομεσαίους αμπελοκαλλιεργητές

 

Προηγούμενο άρθρο 4η Βιομηχανική επανάσταση και ΑμεΑ
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις