Ειδήσεις

ΚΚΕ Καρδίτσας: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των αγροτών


Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Ένας αγώνας που αφορά την επιβίωση τους, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ που μέσα από την εφαρμογή της νέα ΚΑΠ στόχο έχουν να ξεκληρίσουν την μικρομεσαία αγροτιά.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας, οι πλημμύρες με καταστροφές να έχουν υποστεί πάνω από 500.000 στρέμματα στο νομό μας έχουν φέρει επιπρόσθετα προβλήματα επιβιώσεις στον αγροτικό κόσμο του νομού μας. Παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για αποζημιώσεις στο 100% της καταστροφής, οι εκτιμήσεις από των ΕΛΓΑ σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν μόλις στο 30%, ενώ ταυτόχρονα η πλειοψηφία των αιτήσεων για τον αγροτικό εξοπλισμό δεν έχει αποζημιωθεί ακόμα.

Ταυτόχρονα 4 μήνες μετά τις καταστροφές από τον ΙΑΝΟ με ευθύνη της κυβέρνηση, δήμων και περιφέρειας, τα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού μας σε ορισμένες περιοχές είναι πρόχειρα, με αποτέλεσμα να έχουμε νέα πλημμυρικά φαινόμενα σε χωρία του νομού μας και καταστροφές σε χωράφια.

Τα μέτρα που πήρε ως τώρα η κυβέρνηση για του αγροκτηνοτρόφους είναι ψίχουλα μπροστά στα δεκάδες δις ευρώ που μοιράζει σε εφοπλιστές, εμποροβιομήχανους και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους πχ αεροπορικές εταιρίες, εργολαβικές εταιρίες μέσω διοδίων, στους τραπεζίτες, κλινικάρχες και καναλάρχες κ.α.

Αγρότη, αγρότισσα,

Αξιοποίησε την πείρα σου.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι:

  • Εσύ είσαι αναγκαίος και χρήσιμος για την κοινωνική ευημερία, όπως και ο εργαζόμενος στο νοσοκομείο, ο εργατοϋπάλληλος στο σούπερ μάρκετ, στη βιομηχανία, στις μεταφορές, στις υπηρεσίες κ.α.
  • Παράσιτο είναι ο καπιταλιστής, δηλαδή ο βιομήχανος, ο μεγαλο-κλινικάρχης, ο μεγαλέμπορος που ακόμα και μέσα στην πανδημία δεν χάνει την ευκαιρία να ρουφά αίμα.
  • «Ελεύθερη αγορά» σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσής σου.
  • Κάθε κρατική παρέμβαση στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος είναι σχεδιασμός με κίνητρο τη σωτηρία των μονοπωλιακών ομίλων, του καπιταλιστικού κέρδους που βγαίνει από τη δική σου εκμετάλλευση. Δεν εξαλείφει τις αιτίες των προβλημάτων σου, χτες με πλημμύρες – πυρκαγιές, σήμερα με επιδημία, αύριο με βάθεμα της οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτό η επιβίωσή σου προσκρούει στους κανόνες και τα όρια που θέτει η καπιταλιστική κερδοφορία.

Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ

Μια άλλη εξουσία, η εργατική, είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί αυτήν την προοπτική. Είναι η μόνη που μπορεί να σεβαστεί τον σκληρό αγώνα που δίνεις και να σου εξασφαλίσει:

  • Παροχή της κοινωνικοποιημένης γης για καλλιέργεια και πλήρη απαλλαγή σου από ενοίκια, υποθήκες και χρέη.
  • Εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα και χαμηλό κόστος παραγωγής με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων μεταποίησης και εμπορίας και κρατική βιομηχανία παραγωγής αγροτικών μέσων, εφοδίων και μηχανημάτων.
  • Επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό για ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και εγγυημένη απορρόφηση της παραγωγής μέσω του κρατικού εμπορίου.
  • Επιστημονικοτεχνική υποστήριξη, προστασία της παραγωγής και παραγωγικό συνεταιρισμό πραγματικό αποκούμπι και όχι μηχανισμό απομύζησής σου.
  • Ικανοποίηση του συνόλου των κοινωνικών αναγκών για υψηλού επιπέδου κρατικές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, για αξιοπρεπή διαβίωση, ελεύθερο χρόνο με δυνατότητες πραγματικής ξεκούρασης και ποιοτικής αναψυχής.

Το ΚΚΕ, θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς στηρίζοντας των δίκαιο αγώνα τους. Το ΚΚΕ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουν την δική τους θέση στον συλλογικό αγώνα σε κοινή δράση με τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τους άλλους αυτοαπασχολούμενους.

Αυτή η μεγάλη, πλατιά συμμαχία είναι η μόνη εναλλακτική επιλογή, το πραγματικό αντίπαλο δέος απέναντι στο μαύρο μπλοκ αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων – ΕΕ – μονοπωλίων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ακόμη δύο Βιομηχανίες εντάσσονται στο Δίκτυο Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Επόμενο άρθρο Νέος Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας ο Καρδιτσιώτης Ευ. Φαλάρας