Καταφέραμε να υπάρξει προσφορά έργου


[Αποστόλης Ξυδιάς Πρόεδρος ΔΗΚΕΚ].

Στον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού & Αναψυχής Καρδίτσας (ΔΕΤΑΚ) για την περίοδο από 1/1/07 έως 30/9/08 όπου και διαλύθηκε προκειμένου να συσταθεί η νέα Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καρδίτσας (ΔΗΚΕΚ), προέβη το πρωί της Κυριακής η διοίκηση της επιχείρησης, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Αποστόλης Ξυδιάς. Τόσο ο κ. Ξυδιάς όσο και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλλης αναφέρθηκαν στο έργο της ΔΕΤΑΚ όλη την προηγούμενη περίοδο δηλώνοντας αρκετά ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα αυτού, ενώ ξεχωριστά ο καθένας ανέφεραν:

Ο κ. Ξυδιάς

 «Αποτέλεσε και αποτελεί μια σημαντική και συνάμα τιμητική πρόκληση η παρουσία μου στην Δημοτική Επιχείρηση δεδομένου ότι είναι κατά την άποψή μου, τεράστια υπόθεση να σου δοθεί η δυνατότητα να μπορείς να συμβάλεις από θέση ευθύνης σε τομείς πολιτισμού: τουρισμού, αναψυχής, κοινωνικής παρέμβασης, ποιότητας ζωής, ανάπτυξης ευημερίας και προόδου του τόπου σου.

Ενδεχομένως και να υπήρξαν στην διετή διαχείριση, λάθη, παραλήψεις, κενά. Εκτιμώ όμως ότι υπήρξε σημαντική προσφορά, υπήρξε δυναμική παρουσία και μια άλλη φιλοσοφία στην όλη εν γένει λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης, με απόλυτη πάντα συνεργασία και στήριξη εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας. Μπορέσαμε, ως Πρόεδρος και ως Διοίκηση και σηκώσαμε το βάρος των μεγάλων ευθυνών απέναντι στους εργαζόμενους. Καταφέραμε να υπάρξει προσφορά έργου, μέσα από διαφάνεια, και χρηστή Διοίκηση. Ανταποκριθήκαμε στο ύψος των σοβαρών προκλήσεων και απαιτήσεων της εποχής μας, μπορέσαμε και συμβάλαμε στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου μας, σταθήκαμε με αξιοπρέπεια στο ύψος των μεγάλων, ποιοτικών και δικαιολογημένων απαιτήσεων των συμπολιτών μας. Σταθήκαμε με κύρος και γνώση στα

τεράστια, σημαντικά και απόλυτα χρήσιμα κεφάλαια του πολιτισμού, τουρισμού, των κοινωνικών παρεμβάσεων και της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Ως Διοίκηση, σαφώς και δεν ηρεμούμε, δεν εφησυχάζουμε, δεν αδρανούμε, δεν χαλαρώνουμε, δεν αδιαφορούμε για το μέλλον. Προγραμματίζουμε, οραματιζόμαστε, στοχεύουμε, οργανώνουμε, επιδιώκουμε το κάτι παραπάνω, εκείνο που θα κάνει την διαφορά, εκείνο που θα είναι ξανά χρήσιμο για τον Δήμο, εκείνο που θα προβάλει την Καρδίτσα πανελλαδικά, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια, μέσα από προτάσεις, κύρος, αποφασιστικότητα, δυναμική, δίχως να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος, δίχως να έχουμε υστεροβουλίες και ανασφάλειες».

Στόχοι για το μέλλον

*Η διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. κρίνει επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας δύο νέων αιθουσών (κινηματογράφου, συνεδριακού κέντρου) που θα εξυπηρετήσουν όλο τον Νομό Καρδίτσας. Η ενέργεια αυτή θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο το σινεφίλ κοινό που θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει μεγαλύτερης επιλογής ταινιών αφενός και αφετέρου θα υπάρξει αποσυμφόρηση της χρήσης του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου με σκοπό την δίχως προβλήματα διοργάνωση) πολλών άλλων σημαντικών εκδηλώσεων.

*Στόχος η επίτευξη κατασκευής υπαίθριου θεάτρου που τόσο χρειάζεται η Καρδίτσα, ένας χώρος που δεν θα εξυπηρετήσει μόνο τον Δήμο Καρδίτσας αλλά και όλους τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου Καρδίτσας.

*Η δημιουργία του Βοτανικού Κήπου στην Παπαράντζα προτείνεται μιας και θα καλύψει την ανάγκη που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια για προστασία των ειδών της αυτοφυούς βλάστησης και θα στοχεύσει  στην  περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα αυτό, συνάμα δε θα καταστεί και σημαντικός χώρος επίσκεψης ξένων επισκεπτών για Δήμο Καρδίτσας.

*Αξιοποίηση του ΠΑΛΛΑΣ ως πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Καρδίτσας

*Κατασκευή  Τουριστικού περιπτέρου. (Υπήρξε ήδη κρίση από το Δημ. Συμβούλιο κατόπιν αιτήματος Δ.Ε.Τ.Α.Κ.)

*Επιβολή τάξης στην υπάρχουσα αναρχία της αφισορύπανσης κατασκευάζοντας ηλεκτρονικά πλαίσια τα οποία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία και θα παρέχουν κάθε μορφής πληροφόρηση.

*Διοργάνωση νέων εκδηλώσεων και δράσεων με στόχο την υπηρέτηση του πολιτισμού και στήριξη του τουρισμού και της  εμπορικής κίνησης του Δήμου Καρδίτσας.

*Θα  καταθέσει  πρόταση σχετικά με την διοργάνωση πολιτιστικής Μεσογειάδας

*Στοχεύει στην υλοποίηση του προγράμματος «πρώτη ώρα σινεμά» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας

*Καθιέρωση μεταμεσονύκτιων Κινηματογραφικών προβολών σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας

Ο κ. Βερίλλης

Σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο που επιτελέστηκε. Συγκεκριμένα ο κ. Βερίλλης σημείωσε:

«Η Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού και Αναψυχής Καρδίτσας ολοκλήρωσε πρόσφατα έναν κύκλο ζωής 18 ετών με την τελευταία διετία να είναι μια από τις πιο γόνιμες και δημιουργικές περιόδους του βίου της με διαφάνεια στην διαχείριση και παραγωγικό έργο σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας της.

Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Δ.Ε.Τ.Α.Κ., σε μια κατά κοινή ομολογία δύσκολη συγκυρία κατάφερε να θέσει τις βάσεις για την οικονομική και διοικητική εξυγίανση της επιχείρησης και την προσαρμογή της στο νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα που ήταν μια από τις βασικές προτεραιότητες μας. Η μετεξέλιξη της σε Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καρδίτσας ήταν ένα «ακανθώδες» ζήτημα που η Δημοτική Αρχή, παρά τις «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν μαζικές απολύσεις και «ομηρίες», το χειρίστηκε κατά κοινή ομολογία με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο δίνοντας τέλος στην ανασφάλεια των εργαζομένων, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας τους, αλλά βελτιώνοντας και το εργασιακό καθεστώς τους.

Ταυτόχρονα όμως την τελευταία διετία διοργανώθηκαν πολλές και ταυτόχρονα ποιοτικά αναβαθμισμένες εκδηλώσεις, πρωτόγνωρες για την πόλη και τα Τοπικά Διαμερίσματα αναδεικνύοντας τη Δ.Ε.Τ.Α.Κ. σε πρωταγωνίστρια της πολιτιστικής δραστηριότητας στην περιοχή μας. Ο απολογισμός των δραστηριοτήτων και του έργου της Δ.Ε.Τ.Α.Κ. πιστοποιεί με τον πιο εμφατικό τρόπο τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα και αποτελεί τη στερεή βάση για συνέχιση του έργου από την Δ.Η.Κ.Ε.Κ».

Προηγούμενο άρθρο Αποκριάτικο πάρτι από το Κέντρο «Ορίζοντες»
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας