Καταστρατήγηση Π.Δ. 394/01(χρόνος εργασίας αστυνoμικού προσωπικού)-κατασπατάληση Αστυνομικής δύναμης


   Κατάφωρη παραβίαση του Π.Δ. 394/01 και καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων υπέστησαν τα μέλη των Ενώσεών μας που διατάχθηκαν να λάβουν μέτρα στη ΒΙΠΕ Βόλου. στα εργοστάσια Χαλυβουργίας Ελλάδος, σε μια μετακίνηση δύναμης που είχε τα στοιχεία μιας Ιλαροτραγωδίας.

   Μετά από αίτημα της Α.Δ Μαγνησίας η οποία επικαλέστηκε σχετικό έγγραφο της προαναφερόμενης εταιρείας, η Γενική Αστυνομική Δ/νση Περιφ. Θεσσαλίας, έχοντας την έγκριση του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, την ίδια ημέρα Παρασκευή 3-2-2012 και ενώ η ανακοίνωση των υπηρεσιών είχε πραγματοποιηθεί κανονικά ώρα 14.00, όπως και προβλέπεται, κατά παράβαση του ανωτέρω Π.Δ. και περί ώρα 19.15 εξέδωσε διαταγή με την οποία διέταζε τις Αστυν. Δνσεις, Λάρισας( μία διμοιρία και μία Ο.Π.Κ.Ε.), Τρικάλων(μία Ο.Π.Κ.Ε.) και Καρδίτσας(μία Ο.Π.Κ.Ε.), να ενισχύσουν τις δυνάμεις(μία διμοιρία και μία Ο.Π.Κ.Ε.) της Α.Δ. Μαγνησίας, έτσι ώστε να βρίσκονται στο σημείο, το Σάββατο και ώρα 02.45 το πρωί. Και αυτό θα γινόταν διότι σύμφωνα με το έγγραφο της εταιρείας, 80 με 100 άτομα περίπου θα ξεκινούσαν από Αθήνα και θα διαδήλωναν μπροστά από τα εργοστάσια.

   Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε ότι οι διοικητές των υπηρεσιών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην εκτέλεση της διαταγής, παραβίασαν με τη σειρά τους το σχετικό Π.Δ. και τροποποίησαν τη διάταξη της δύναμης των υπηρεσιών τους με αποτέλεσμα: σε κάποια μέλη μας να μην τους χορηγηθεί η Η/Α όπως είχε ανακοινωθεί, άλλοι ενώ είχαν πρωινή υπηρεσία (06-14) της Παρασκευής να εκτελέσουν και βραδινή. Σε κάποιο άλλο μέλος μας, ενώ ήταν βάρδια 14-22, του ανακοινώθηκε ότι είναι και το βράδυ διμοιρία, κ.α. Σε δύο δε περιπτώσεις, οι συνάδελφοι που ήταν σε βάρδια περιπολικό 22-06 και είχαν την ευθύνη της Αστυνόμευσης της περιοχής του Τμήματός τους, διετάχθησαν να στελεχώσουν τη διμοιρία με αποτέλεσμα η περιοχή να μην αστυνομεύεται για όλο το βράδυ. Στην όλη αυτή αναστάτωση προστίθενται και οι γραμματείς των υπηρεσιών οι οποίοι μαζί με τους διαχειριστές των Δ/νσεων, αναγκάστηκαν να προσέλθουν στην υπηρεσία προκειμένου να ζητήσουν την έγκριση των δαπανών για τα μέλη μας, σύμφωνα και με τις τελευταίες επιταγές τις Υ.Δ.Ε.

   Άξιο λόγου είναι να αναφερθεί ότι εκτός από τις προαναφερόμενες δυνάμεις, είχαν διαταχθεί να ενισχύσουν την Α.Δ. Μαγνησίας περί ώρα 12.30, και δύο διμοιρίες ΔΙ.Α.Τ./ΔΙ.ΜΕΤ., οι οποίες τελικά δεν χρειάστηκε να μετακινηθούν, πλην όμως άλλοι 40 συνάδελφοι που στελέχωναν τη διμοιρία, στερήθηκαν το ρεπό τους, για το φόβο των Ιουδαίων.

  Και ενώ έγιναν οι προετοιμασίες και οι δυνάμεις εγκαταστάθηκαν «περιμένοντας τον Γκοντό» (τους 80 με 100 διαμαρτυρόμενους), αυτός δεν ήρθε ποτέ!!!! Με αποτέλεσμα, περί ώρα 06.30 π.μ. να δοθεί αποδέσμευση δυνάμεων.

   Κάνοντας δε έναν πρόχειρο υπολογισμό για το κόστος της όλης αυτής επιχείρησης και της κατασπατάλησης της αστυνομικής δύναμης, το ποσό που προκύπτει για μεροκάματα, νυχτερινά, έξοδα μετακίνησης κ.α. είναι περίπου 5.000,00 ευρώ. Και όλα αυτά για να προστατέψουμε τα συμφέροντα και την εργοδοσία σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

   Κατόπιν αυτών,

εμείς οι πρόεδροι των Ενώσεων Θεσσαλίας, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αυθαίρετη ερμηνεία του Π.Δ. και έκδοση διαταγών, καθώς και την απαξιωτική αντιμετώπιση των μελών μας από τους εμπλεκόμενους προϊσταμένους.

    Απαιτούμε από την Φυσική Ηγεσία και τους διοικούντες, πιστή εφαρμογή των Π.Δ. και νόμων που διέπουν τη λειτουργία της Αστυνομίας, με την οποία τήρηση της εφαρμογής αυτών, θα φανεί έμπρακτα ο σεβασμός των προϊσταμένων προς τους υφισταμένους καθώς επίσης και η αναγνώριση στην ανάγκη εξυπηρέτησης των ατομικών, κοινωνικών αλλά κυρίως οικογενειακών υποχρεώσεων των μελών μας. Απαιτούμε επίσης την υλοποίηση του χρόνιου αιτήματος μας για συγκρότηση δύο μόνιμων διμοιριών στη Θεσσαλία οι οποίες, μετά από όλα που αναφέρθηκαν αποδεικνύεται πόσο απαραίτητες είναι.

   Προτείνουμε, ώρα 14.00 όπως άλλωστε προβλέπεται και από το Π.Δ. να κλειδώνει η καταχώρηση της ανακοίνωσης της υπηρεσίας της επόμενης μέρας, χωρίς από κει και πέρα να επιδέχεται τροποποιήσεις, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται από το Π.Δ., π.χ. παρ.4.

   Καλούμε την πολιτική ηγεσία, σ’ αυτή τη δίνη της οικονομικής εξαθλίωσης, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που βιώνει όλη η ελληνική κοινωνία άρα και ο Αστυνομικός, επιτέλους να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας της ορθής και εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού, ελέγχοντας εάν αυτό τηρείται σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας.

   Ζητούμε δε την Ομοσπονδία μας, αφού αναδείξει το όλο ζήτημα προς τη φυσική και πολιτική ηγεσία, να εξετάσουμε από κοινού με τον νομικό της σύμβουλο όλες τις παραμέτρους και τις νομικές δυνατότητες προσφυγής στη δικαιοσύνη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο.Π.Κ.Ε. σημαίνει, Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας.

   Στην πλειοψηφία όμως των περιπτώσεων μόνο για’ αυτό δεν χρησιμοποιείται.

 

 

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

 

ΕΝ. ΑΣΤ. ΛΑΡΙΣΑΣ      ΕΝ. ΑΣΤ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ       ΕΝ. ΑΣΤ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ             ΕΝ. ΑΣΤ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

 ΤΟΛΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ.     ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΤΕΡ.    ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ       ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Δ.Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Βραβεύτηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια της 24ης Διεθνούς Έκθεσης «AGROTICA 2012»