Κατασκευάζεται το δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό Μαύρικα


  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Μαύρικα του Δήμου Καρδίτσας. Την πρόοδο του έργου, με το οποίο επιλύεται το σημαντικότερο πρόβλημα του οικισμού που στερούνταν αυτής της στοιχειώδους υποδομής είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης επισκεπτόμενος τον χώρο των εργασιών.Το έργο «Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης οικισμού Μαύρικα» προϋπολογισμού 249.834,64 ευρώ προβλέπει την κατασκευή 4.215 μ. δικτύου και 60 παροχές προς οικόπεδα και κατοικίες και αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη φάση του έργου « Υδραυλικά Δίκτυα Υποδομών περιοχής ROM- οικισμός Μαύρικα», καθώς μετά την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης θα κατασκευασθεί και δίκτυο αποχέτευσης. Η συνολική χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Καρδίτσας μέσω του προγράμματος «Εκτέλεση Εργασιών βελτίωσης υποδομών των χώρων διαμονής τσιγγάνων» του Υπουργείου Εσωτερικών, για εκτέλεση του έργου των δικτύων στον οικισμό Μαύρικα είναι 562.779 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας μετά την επίσκεψή του στον οικισμό δήλωσε τα εξής:

« Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητά της την υλοποίηση όλων των έργων υποδομής στον οικισμό του Μαύρικα, ώστε οι συνδημότες μας που διαμένουν εδώ να απολαμβάνουν τις υποδομές που διαθέτει ο υπόλοιπος Δήμος και απαιτεί ο πολιτισμός μας.

Οι εργασίες του δικτύου ύδρευσης άρχισαν και εξελίσσονται κανονικά, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συνδεθούν με το δίκτυο εξήντα κατοικίες και οικόπεδα, ενώ θα ακολουθήσει η κατασκευή και του δικτύου αποχέτευσης.

Τα έργα αυτά αποδεικνύουν το ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τους κατοίκους του οικισμού και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια για την ολοκλήρωση των υποδομών και την αναβάθμισή του.»

Προηγούμενο άρθρο Στα περσινά επίπεδα η τιμή του οβελία
Επόμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας