Ειδήσεις

Κατάσχεση 207 κιλών κρέατος από την Κτηνιατρική Υπηρεσία


Η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ενημερώνει τους πολίτες – καταναλωτές ότι στις 23 & 25 Απριλίου 2019 μετά από έλεγχο που διενήργησε η Υπηρεσία μας σε μικτό κλιμάκιο με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καρδίτσας κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν προς καταστροφή κρέας και παρασκευάσματα κρέατος, συνολικού βάρους διακοσίων επτά (207) κιλών, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η Υπηρεσία μας, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει των εορτών, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

  1. Η σφαγή των ζώων επιτρέπεται να διενεργείται μόνο σε εγκεκριμένα σφαγεία. Τονίζουμε ότι είναι απαραίτητη η προ σφαγής επιθεώρηση των προσαχθέντων ζώντων ζώων από τον επίσημο κρεοσκόπο κτηνίατρο και παράλληλα η επίβλεψη όλης της διαδικασίας σφαγής και η διενέργεια του απαραίτητου κρεοσκοπικού ελέγχου των σφάγιων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτά είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
  2. Οι καταναλωτές να αναζητούν πάντα στα σφάγια που αγοράζουν τη σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς.

      Κατόπιν των ανωτέρω, η Υπηρεσία μας προτρέπει τους καταναλωτές να πραγματοποιούν τις αγορές τους μόνο από εγκεκριμένα σημεία λιανικής πώλησης κρέατος (κρεοπωλεία) προκειμένου να είναι σίγουροι για την υγιεινή και την ασφάλεια των κρεάτων που αγοράζουν. Η προμήθεια σφάγιων αμνών και εριφίων που έχουν σφαγεί εκτός σφαγείου, εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όχι στην παράδοση της απεξάρτησης σε επιχειρηματικά συμφέροντα και ΜΚΟ
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης