κατάργηση της Σχολής Αστυνομίας είναι αιτία απόλυτης ρήξης και σύγκρουσης


 Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Υπουργό Εσωτερικών εξαπολύει ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, εξαιτίας της απόφασης αναστολής λειτουργίας της Σχολής Αστυνομίας στην Καρδίτσα.

Σχετικά με το θέμα, ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής: «Η κυβέρνηση ξεκίνησε με την αναστολή λειτουργίας και σκοπεύει να προχωρήσει στην κατάργηση της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας. Προειδοποιούμε ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης είναι αιτία απόλυτης ρήξης και σύγκρουσης. Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν θα υποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία γι’ αυτή την απαράδεκτη και αιφνιδιαστική απόφαση. Θέλω να πιστεύω ότι θα παρέμβουν και θα επικρατήσουν οι εχέφρονες, ώστε να ανακληθεί η τραγική και ζημιογόνα για το Νομό μας απόφαση της κυβέρνησης».

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα:  Η κυβέρνηση καταργεί την Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας.

Κύριε Υπουργέ,

Τελείως αιφνιδιαστικά, αδικαιολόγητα, χωρίς στοιχειώδη ευαισθησία προς το Νομό Καρδίτσας και τους πολίτες του, με τρόπο αλαζονικό και πολιτικά απαράδεκτο ενημερωθήκαμε από Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας ότι αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας, όπως επίσης και αυτών της Νάουσας, Γρεβενών και Σητείας.

Οι εκτιμήσεις και οι δικαιολογίες για τους λόγους διακοπής της λειτουργίας της Σχολής μας είναι από αφελείς έως προκλητικές και σε κάθε περίπτωση απαράδεκτες. Η απόφαση για την διακοπή της λειτουργίας της Σχολής είναι σαφώς το πρώτο βήμα για την κατάργησή της.

Δεν γνωρίζουμε ποιοι πολιτικοί και επιχειρησιακοί εγκέφαλοι διανοήθηκαν αυτό το εγχείρημα. Εσείς προφανώς τους γνωρίζετε και όσο τους αφήνετε να ενεργούν με τέτοιο τρόπο, επαυξάνετε τη ζημιά, που έχει ήδη προκαλέσει στη χώρα η κυβέρνησή σας.

Επειδή προφανώς δεν είστε ενημερωμένος, σας γνωρίζουμε για να μάθετε ότι στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας απασχολούνται 150 καθηγητές, 25 υπάλληλοι ως πολιτικό προσωπικό, 60 αποσπασμένοι Αστυνομικοί και φοιτούν 250 δόκιμοι αστυφύλακες. Η αναστολή της λειτουργίας της Σχολής και η εν συνεχεία κατάργησή της αποτελεί βάναυση εχθρική πράξη σε βάρος του Νομού Καρδίτσας, παντελώς αναιτιολόγητη και αδικαιολόγητη.

Ενώ μάλιστα σχεδιάζατε να ανεγερθεί νέο κτίριο Σχολής και εκπονήθηκε η μελέτη και δωρήθηκαν τα οικόπεδα, αντί για νέο κτίριο καταργείτε την υφιστάμενη Σχολή! Μια Σχολή που έχει να επιδείξει μια επιτυχή διαδρομή, μια Σχολή που αγαπήθηκε από το Νομό μας και που δεν είχατε κανένα λόγο να θίξετε.

Να είστε βέβαιος κ. Υπουργέ ότι αν επιτρέψετε να εφαρμοστεί αυτή η τραγική απόφαση, θα βρείτε απέναντί σας με αποφασιστικό τρόπο όλους τους πολίτες του Νομού Καρδίτσας. Η Καρδίτσα δεν θα ανεχθεί ούτε την αναστολή λειτουργίας, ούτε την κατάργηση της Σχολής.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την ταχύτατη ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης αναστολής λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας.»

Προηγούμενο άρθρο Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρωταθλήματα Δήμου σήμερα οι ημιτελικοί