Καραϊσκάκεια 2009: Πανηγυρικά έκλεισε η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων


  Πανηγυρικά και με την ευχή όλων για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες ολοκληρώθηκαν το βράδυ Παρασκευής οι εκδηλώσεις του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» που διοργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τη Νομαρχιακή  Αυτοδιοίκηση, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

Στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, το Φεστιβάλ ΄΄έριξε΄΄ την αυλαία του και οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον κόσμο για του χρόνου, στο 43ο Φεστιβάλ.

Τη λήξη κήρυξε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνκος Βερίλλης ο οποίος έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση και πρόσθεσε πως τα επόμενα Φεστιβάλ θα γίνονται πλέον μπροστά από τον έφιππο ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Την τελευταία αυτή βραδιά, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής όλα μαζί τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα, όπως επίσης και τη Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών Καρδίτσας ΄΄Νικόλαος Πλαστήρας΄΄.

Χορευτές και χορεύτριες από την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Με τη συμμετοχή τους απέδειξαν ότι ο πολιτισμός μπορεί πραγματικά να ενώσει λαούς και να ΄΄χτίσει΄΄ γέφυρες φιλίας και συναδέλφωσης, αξίες που υπηρετεί το Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια».

Πιο αναλυτικά, στη φετινή 42η διεθνή διοργάνωση έλαβαν μέρος οι εξής προσκεκλημένοι :

Από τα ξένα συγκροτήματα:

> Egyptian group for  Arts  and Heritage από την Αίγυπτο

>  HORAN GROUP FOLK DANCE AND MUSIC από την Ιορδανία

> Music Dance «STRUGURAS» and «NOSTALGIE» από τη Μολδαβία

> Ensemble of Foulk Dance «Horytsvit» από την Ουκρανία

> HORA Ungheni folk ensemble από τη Ρουμανία

Από τα ελληνικά συγροτήματα :

> Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Ορεστιάδας

> Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων

> Εκπολιτιστικός Καλλιτεχνικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας ΄΄Ο ΛΑΟΔΑΜΑΣ΄΄

> Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου ΄ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»

> Λαογραφικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Τετράλοφου Κοζάνης

> Μπάντα της Φλώρινας «ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ»

Η Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. κ. Μ. Παπανικολάου

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μένη Παπανικολάου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής :

«Καρδίτσα. Μια πόλη περήφανη, μεγαλόψυχη, καθαρή με ανθρώπους φιλόξενους, ευγενικούς, μια πόλη ήσυχη μα και ζωντανή φιλοξένησε το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού ΄΄Καραϊσκάκεια 2009΄΄ που κλείνει απόψε την αυλαία του. Μια πόλη μικρή αλλά ανθρώπινη και ευτυχισμένη, που μπορεί και χαίρεται για ό,τι κάνει για τον πολιτισμό. Είναι εύπορη πόλη γιατί στηρίζεται στην πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου και όχι μόνο σε ό, τι δίνει χρήματα. Προσπαθεί και μπορεί γιατί θέλει. Αντίθετα με άλλες πόλεις που ενώ μπορούν δεν προσπαθούν γιατί δεν θέλουν. Γέννησε ήρωες, όπως τον Γεώργιο Καραϊσκάκη που τιμούμε, μορφωμένους ανθρώπους, επιστήμονες που ζουν και διαπρέπουν σε όλο τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ ΄΄Καραϊσκάκεια΄΄ θα συνεχίσει τη λαμπρή πορεία του γιατί το αγαπήσαμε, το περιμένουμε, γιατί μαζί  του μεγαλώσαμε και γιατί προσφέρει τα μέγιστα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας στα ΄΄Καραϊσκάκεια 2009΄΄.

Χορηγοί

Η φετινή διοργάνωση δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία και υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Μουζακίου, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καρδίτσας, του  ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας, αλλά και των επιχειρήσεων :  Mouzaki Pallas – Ξενοδοχείο, ΄΄Μητρόπολις΄΄ – Ξενοδοχείο, Εστιατόριο ΄΄Ελληνικό΄΄, Αρτοποιεία ΄΄Διαλεχτό΄, Εργοστάσιο Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, Εταιρεία Εκτυπωτική,  Βιοτεχνία Ξύλου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΚΗΣ, Αρτοποιεία – Ζαχαροπλαστεία  ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, Ζαχαροπλαστεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Ζασχαροπλαστεία ΄΄ΜΗΝΙΑΣ΄΄, Πυροτεχνήματα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣ και Καταστήματα Φρεσκοκαταψυγμένων Θαλασσινών «ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων τους ευχαριστεί όλους θερμά.

Προηγούμενο άρθρο Στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων το νέο ΤΕΙ Διατροφής & Διαιτολογίας Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σήμερα το 29ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων