Καραϊσκάκεια 2009


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Μουζακίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου διοργανώνουν και φέτος την 23η Απριλίου 2009, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, τα Καραϊσκάκεια προς τιμήν του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο οποίος κατάγεται από το Μαυρομμάτι Καρδίτσας.

    Στις δηλώσεις της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Οργανισμού Σοφία Τόλια τόνισε πως και φέτος οι εκδηλώσεις θα είναι μεγαλοπρεπείς έτσι όπως αρμόζουν στον τοπικό και εθνικό μας ήρωα και καλεί όλους τους δημότες να τιμήσουν με την παρουσία τους την εορτή.

    Στα Καραϊσκάκεια που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία Μαυρομματίου, θα παραστούν επίσημοι καλεσμένοι, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών φορέων, άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης κ.λ.π.

    Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 11:00 με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλου, και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση πανηγυρικού και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα.       

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε το Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Μενελαιδια 2009
Επόμενο άρθρο Αναίμακτο το φετινό Πάσχα στο Νόμο μας