- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την προστασία των ζώων

Με καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ευζωίας των ζώων και ιδιαίτερα των αδέσποτων από τους  φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής Καρδίτσας μέλη της IVSA ( Παγκόσμια Οργάνωση Φοιτητών Κτηνιατρικής) – IVSA Thessalyκαι της εθελοντικής φιλοζωικής ομάδας φοιτητών του τμήματος ΑκτηνΑ (Αδέσποτη Κτηνιατρική Αγκαλιά) γιορτάστηκε στην Καρδίτσα η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Στο περίπτερο που στήθηκε στην κεντρική πλατεία σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας, οι φοιτητές διένειμαν στους πολίτες φυλλάδια με ενημερωτικό περιεχόμενο για θέματα όπως η υιοθεσία αδέσποτων ζώων, η στείρωση, η φροντίδα και ο εμβολιασμός των κατοικίδιων ζώων κ.α. καθώς και το φυλλάδιο που εξέδωσε ο Δήμος Καρδίτσας για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας σε σχέση με τα κατοικίδια.

Το περίπτερο επισκέφθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Σωτ. Αντωνίου, ο οποίος συνεχάρη τους φοιτητές για την πρωτοβουλία τους, επισημαίνοντας οτι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων μας υπενθυμίζει οτι ο σεβασμός προς τα ζώα είναι υποχρέωση όλων μας. “Ο Δήμος Καρδίτσας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να διαχειριστεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί την ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία όλων των δημοτών, την οποία επιδιώκουμε και επιζητούμε.” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνίου.