Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία


Ούτε βήμα πίσω στα δικαιώματά μας.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 10.30 στο αίθριο της δημοτικής αγοράς.

         

Η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή του ταξικού κινήματος του νομού μας για την άγρια δολοφονία του 15χρονου νέου από τις δυνάμεις καταστολής. Είναι φανερό ότι το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται, όχι μόνο είναι αντίθετο με τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά υπηρετεί όλους αυτούς που θέλουν τους εργάτες, τους αγρότες, τους φοιτητές, την νεολαία, τρομοκρατημένους, με σκυμμένο το κεφάλι, κλεισμένους στα σπίτια τους, να μην διεκδικούν τίποτα, για να μην θιγεί το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία.

Να μην φοβηθεί κανείς. Κανείς στη δουλειά – Κανείς στο σπίτι. Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη και για να πάρει αποφασιστική απάντηση η αντιλαϊκή πολιτική .

Να μην ανεχτούν οι εργαζόμενοι ρυθμίσεις και συμφωνίες που θα μειώνουν τις μέρες εργασίας και τα μεροκάματα, απαλλαγές ή μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών της εργοδοσίας, για να μη γίνουν, τάχα, απολύσεις.

Να μην περάσει η κατάργηση της Κυριακής Αργίας..

Να πάρει απάντηση και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, που έχει συνυπογράψει την αντεργατική επίθεση.

Απευθύνουμε ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό στους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που αγωνίζονται ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Καλούμε τους μικροεπαγγελματίες να πάρουν το μέρος των εργατών και αγροτών γιατί ούτε αυτοί θα επιβιώσουν αν αφανιστεί η εργατική τάξη και οι αγρότες.

Χρειάζεται να δυναμώσει παραπέρα η κοινωνική συμμαχία όλων των λαϊκών στρωμάτων ώστε να συγκεντρώνονται δυνάμεις ενάντια στα μονοπώλια και να ανοίγει ο δρόμος για βαθύτερες αλλαγές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους μετανάστες, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους συνταξιούχους, σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη, στις 10:30 το πρωί.

Προηγούμενο άρθρο Στους δρόμους του αγώνα και το ΠΑΜΕ
Επόμενο άρθρο Τρίτη στις 12 το ραντεβού με τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης