Ειδήσεις

Καμία δίωξη στους 4 αγωνιστές της Καρδίτσας


Την Τρίτη 2 Ιουνίου παραδόθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας κλήση σε 4 αγωνιστές για δίκη στις 10 Ιουλίου στην Καρδίτσα.

Η συγκεκριμένη κλήση αναφέρεται σε 4 κατηγορίες (διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού, απόπειρα διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, βία κατά υπαλλήλων από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού) και αφορά τη μαζική και μαχητική συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καρδίτσας τον Αύγουστο του 2019,όταν, μετά από την ανυποχώρητη στάση των συγκεντρωμένων αγωνιστών/στριών, μπλοκαρίστηκε η οικονομική επιτροπή που θα επικύρωνε την δημοπρασία δασικών τεμαχίων στους επενδυτές για τη δημιουργία Αιολικών Πάρκων στα Άγραφα.

Το τελευταίο διάστημα, τόσο στην Καρδίτσα, όσο και σε συνεχώς περισσότερα μέρη της χώρας, από την Τήνο μέχρι τον Ασπροπόταμο, από τον Βόλο μέχρι την Κρήτη κι από την Ήπειρο ως την Εύβοια, διεξάγονται μαζικοί και μαχητικοί αγώνες χιλιάδων ανθρώπων και ολόκληρων τοπικών κοινωνιών,ενάντια στη λεηλασία της φύσης από τα καταστροφικά σχέδια κυβέρνησης κι επενδυτών.

Αγώνεςπου τολμάνε να τα βάζουν με τεράστια οικονομικά συμφέροντα,να υψώνουντείχος αντίστασης στα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ και σύσσωμου του αστικού πολιτικού κόσμου και του κεφαλαίου, και το πιο σημαντικό, και γι’αυτό είναι πολιτικά επικίνδυνοι,να αμφισβητούν τα «ιερά» και τα «όσια» του συστήματος,δηλ. την «ανάπτυξη», την «υγιή επιχειρηματικότητα» και το κέρδος.

Αγώνες που βάζουν στην προμετωπίδα τους την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας, και που πρέπει να θέσουν άμεσα και επιτακτικά, στο τώρα και όχι στη Δευτέρα Παρουσία, την προοπτική του να ζήσουμε αλλιώς, χωρίς να καταστρέφουμε τα πάντα γύρω μας, χωρίς να κυνηγάμε το κέρδος, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου και φύσης.

Ο αγώνας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο των Αγράφων, έβαλε στο στόχαστρο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που επενδύουν στην απομύζηση επιδοτήσεων αλλά και σε ένα προνομιακό πλασάρισμα στο σαφάρι εξασφάλισης ενεργειακών πηγών και στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Έβαλε στο στόχαστρο τα ιδεολογήματα της «πράσινης ανάπτυξης»που καλλιεργήθηκαν και προωθήθηκαν ευλαβικά από όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ)και την ΕΕ.

Κατέδειξε πως οι τοπικοί παράγοντες δεν αποτελούν «αθώες περιστερές», μα είναι από τους βασικούς συντελεστές του σύγχρονου επιχειρηματικού κράτους και συντελούν στην προώθηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου.Πάλεψε για την ακύρωση και το μπλοκάρισμα των σχεδιασμών εγκατάστασης ανεμογεννητριών και όχι απλά για την καταγγελία τους, πετυχαίνοντας και σημαντικές νίκες σε αυτό το δρόμο.

Για αυτούς τους λόγους ενεργοποιήθηκαν εναντίον του οι μηχανισμοί καταστολής, τρομοκράτησης και συκοφάντησης, για τους λόγους αυτούς η κλήση σε δίκη των 4 αγωνιστών στην Καρδίτσα.Ματαιοπονούν όμως όσοι πιστεύουν πως θα θέσουν το κίνημα, το οποίο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις σε όλη τη χώρα, σε ομηρία και θα το εγκλωβίσουν εντός των δικαστικών αιθουσών.

Ο αγώνας συνεχίζεται παντού και θα είναι μαζικός, μαχητικός, ανυποχώρητος και νικηφόρος!Η αθώωση των 4 αγωνιστών θα είναι πανηγυρική & τα καταστροφικά τους σχέδια να μετατρέψουν τα Άγραφα σε «κρανίου τόπου» θα γκρεμιστούν στο άμεσο μέλλον!

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή καταγγέλλει απερίφραστα τις διώξεις σε βάρος των 4 αγωνιστών, καταδικάζει κατηγορηματικά το καθεστώς φόβου και τρόμου που επιχειρείται να επιβληθεί, και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των συναγωνιστών μας στον αγώνα για Γη και Ελευθερία! 

 

Της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας
Επόμενο άρθρο 4ο Διεθνές Συνέδριο EWaS (Efficient Water Systems)