Και στην Καρδίτσα GOLDEN BOYS;


Με αφορμή την εξαγγελία της κυβέρνησης για περικοπή των υψηλότατων μισθών των διαφόρων στελεχών δημοσίων οργανισμών και νομικών προσώπων (τα λεγόμενα golden boys), θα ήθελα να αναφερθώ σήμερα και σε κάποιο ανάλογο περιστατικό που έλαβε χώρα στον Δήμο Καρδίτσας.

Πριν δυόμισι περίπου μήνες λοιπόν, με συνοπτικές διαδικασίες (ήμασταν κοντά στα μεσάνυχτα) η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (παρατάξεις Βερίλλη και Παλαμιώτη) αποφάσισαν κατά πλειοψηφία την παραλαβή μελέτης για την δημιουργία δικτύου προληπτικής ιατρικής στον Δήμο Καρδίτσας. Είχε βέβαια προηγηθεί τον Σεπτέμβριο του 2008 μια άλλη απόφαση του σώματος (και αυτή κατά πλειοψηφία με δική μας αποχή) για την συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με χρήση της τηλεματικής.

Η κατά πλειοψηφία παραληφθείσα λοιπόν τα άγρια μεσάνυχτα του Δεκεμβρίου μελέτη των 128 σελίδων της εταιρίας DVA ΑΕ (συγκρατείστε το όνομα, θα το βρούμε και παρακάτω) της οποίας ένα και μοναδικό αντίγραφο υπήρχε στο φάκελο, (δεν κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί έστω και ένα αντίγραφο σε κάθε παράταξη) προέβλεπε μεταξύ πολλών άλλων θαυμαστών και τα παρακάτω (σελίδες 113 και 118).

  • κόστος μισθοδοσίας επιστημονικού διευθυντή για

84 μήνες (3 της α’ φάσης + 81 της β’ φάσης)

9.300 ευρώ ανά μήνα x 84 μήνες = 781.200 €

  • κόστος μισθοδοσίας τεχνικού διευθυντή αντίστοιχα

7.000 ευρώ ανά μήνα x 84 μήνες = 588.000 €

  • κόστος διοικητικού συμβούλου αντίστοιχα

7.000 ευρώ ανά μήνα x 84 μήνες = 588.000 €

δηλαδή για τρία στελέχη, συνολική δαπάνη 1.957.200 €

Φυσικά κάποιοι θα αναρωτιούνται ποια θα είναι τα υποψήφια golden boys. Μην κάνετε όρεξη. Η μελέτη το προέβλεψε και αυτό. Διαβάζουμε:

  • σελίδα 101
  • Διοικητικός Σύμβουλος: Βασίλειος Κοντοκόλιας, οικονομολόγος (παρατίθεται στην συνέχεια πλήρες βιογραφικό)
  • Βασική ιδιότητα: Γενικός Διευθυντής της DVA ΑΕ.
  • σελίδα 107
  • Τεχνικός Διευθυντής: Αθανάσιος Μπίζιος, οικονομολόγος (παρατίθεται στην συνέχεια πλήρες βιογραφικό μισό στα αγγλικά, μισό στα ελληνικά με πλήθος θέσεων και προϋπηρεσιών).
  • σελίδα 113
  • Επιστημονικός Διευθυντής: Απόστολος Κασιούρας, γιατρός (παρατίθεται στην συνέχεια πλήρες βιογραφικό).

Το αστείο (ή κοροϊδία) βέβαια της υπόθεσης είναι πως ο εισηγητής του θέματος κ. Αντωνίου στην συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας το θέμα είπε μεταξύ άλλων (σελ. 13 και 14 πρακτικών) «…βρίσκονται απόψε μαζί μας ο κ. Απ. Κασιούρας, ο πατριώτης μας γιατρός που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ο κ. Β. Κοντοκόλιας και ο κ. Θαν. Μπίζιος, συνεργάτες του κ. Κασιούρα … και μπορώ να πω ότι αφιλοκερδώς (η υπογράμμιση δική μου) ο κ. Κασιούρας θέλει να βοηθήσει τον Δήμο Καρδίτσας, την περιοχή του για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό, κάνοντας καλό στους δημότες της περιοχής»!!

Επίσης ο κ. Αντωνίου στην συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (σελ. 144 των πρακτικών) αναφέρει μεταξύ άλλων «Απλά θα ήθελα να εξάρουμε όλη την προσπάθεια του κ. Κασιούρα και ότι στην συνέχεια αυτή η μελέτη πρέπει να κατατεθεί στο Υπουργείο Υγείας».

Για να υπερθεματίσει τέλος και ο κ. Καφφές (σελ. 143 των πρακτικών) «Νομίζω ότι δεν πρέπει να σταθούμε σε διάφορα διλήμματα, είναι προς τιμή του κ. Α. Κασιούρα γιατρού Καρδιτσιώτη ο οποίος είχε την πρωτοβουλία αυτή αλλά και των ανθρώπων οι οποίοι υλοποιούν αυτό το πρόγραμμα. Νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε δίπλα και να προσφέρουμε στον Καρδιτσιώτη τις υπηρεσίες».

Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται άλλος σχολιασμός. Όταν ο πατριωτισμός και η αφιλοκερδής προσφορά μεταφράζονται σε δύο περίπου εκατομμύρια ευρώ, τί να προσθέσεις παραπάνω. Την αφέλεια (;) των κ.κ. Βερίλλη και Αντωνίου; την χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο υπερψήφιση της πρότασης από τους συμβούλους των άλλων παρατάξεων (με εξαίρεση οφείλω να πω του κ. Χατζοπλάκη); την όλως τυχαία συνεργασία της εταιρίας DVA ΑΕ για δεύτερη φορά με τον Δήμο Καρδίτσας (είχε προηγηθεί η ανάθεση σε αυτή μέσω ΔΗΑΜΕΚ της μελέτης για την προώθηση του Δήμου Καρδίτσας ως περιοχή εναλλακτικού τουρισμού και αξιοποίησης των επερχόμενων Μεσογειακών Αγώνων του 2013 με αμοιβή 38.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ);

Για όλα τα παραπάνω θα υποβάλλουμε σχετική ερώτηση – υπενθύμιση στον κ. Βερίλλη στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης, μόνον και μόνον μήπως και ξέχασε (οπότε πρέπει να επισπεύσει) να καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας την εγκεκριμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο χρυσοφόρα πλην όμως αφιλοκερδή μελέτη.

Κλείνοντας, κάνω για δεύτερη φορά την αυτοκριτική μου. Ομολογώ ότι υποτίμησα πάρα πολύ την ικανότητα του κ. Βερίλλη στο επιχειρείν.

                                                                                       Χρήστος Τέγος

Προηγούμενο άρθρο Σχέδιο για την ανάπτυξη λουτρών Σμοκόβου, Καϊτσας - Δρανίτσας & Υπάτης
Επόμενο άρθρο Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της αποκριάς