Ειδήσεις

Κάλεσμα του δημάρχου Παλαμά Γ. Σακελλαρίου για συμμετοχή στην αιμοδοσία


Εν μέσω πανδημίας προσαρμοζόμαστε όλοι στα μέτρα της κυβέρνησης. Για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού  επιβάλλεται να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες του ΕΟΔΥ, να περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και να μένουμε σπίτι.

Τα  μέτρα αυτά τηρούνται σε συντριπτικό ποσοστό από όλους μας και γι αυτό η χώρα μας έχει και από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων παγκοσμίως. Η απαγόρευση μετακινήσεων όμως και τα ατομικά μέτρα προφύλαξης έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στα αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία της χώρας. Οι καθημερινές ανάγκες σε αίμα είναι πάρα πολλές και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας το έχουν ανάγκη. Για όλους αυτούς που δίνουν καθημερινά την δική τους μάχη θεωρώ ότι πρέπει να βάλουμε όλοι εμείς ένα λιθαράκι για να απαλύνουμε το πρόβλημα.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον δραστήριους Συλλόγους της χώρας μας, ακούγοντας την κραυγή αγωνίας του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας, διοργανώνει έκτακτη αιμοδοσία, την Μεγάλη  Τρίτη 14/04   από τις 9:30 έως τις 13:00 στην κεντρική πλατεία του Παλαμά, εμπρός από το κτίριο του Δημαρχείου. Οι γιατροί, οι νοσοκόμες ο Σύλλογος Αιμοδοτών, ο Δήμος και το  Αστυνομικό τμήμα Παλαμά, έχουν προβλέψει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας  και υγιεινής και κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η αιμοδοσία θα γίνει σε διαμορφωμένο χώρο και θα τηρούνται  οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων είναι αναγκαία. Ας αφιερώσουμε 10 λεπτά   από τον χρόνο μας και ας δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο.

Για την Βεβαίωση Μετακίνησης  έχουμε δύο επιλογές:

  • Στέλνουμε SMS στο 13033 γράφοντας: 1
  • Συμπληρώνουμε το έντυπο «βεβαιωση κατ’εξαιρεση μετακινησης πολιτων» γράφοντας στο πεδίο Β1: «Συμμετοχή σε προγραμματισμένη αιμοδοσία του ΣΕΑ Παλαμά».

Να θυμόμαστε ότι όταν περάσουν οι  δύσκολες αυτές ημέρες θα μπορούμε να  πούμε ‘’ήμουν κι εγω εκει’’ και με τις μικρές μου δυνάμεις βοήθησα.

Προηγούμενο άρθρο Η ύλη δεν μπορεί να προχωρήσει μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Επόμενο άρθρο 15 Απρίλη: Μέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα supermarket