Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της 17ης Δεκέμβρη


Καταδικάζουμε τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, την πολιτική της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, τα εγκλήματα του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς.

    

Το ΠΑΜΕ μετά τη μεγάλη συμμετοχή των εργατοϋπαλλήλων, των γυναικών, της νεολαίας, των μαθητών στις 66 απεργιακές συγκεντρώσεις του, σε όλη την Ελλάδα στις 10 Δεκέμβρη, προχωράει μπροστά και συνεχίζει τον αγώνα. Πραγματοποιεί συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη. Στην Καρδίτσα στις 6:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία. Η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ παραχώρησε συνέντευξη τύπου καλώντας όλο τον Καρδιτσιώτικο λαό να συμμετάσχει στις νέες αυτές κινητοποιήσεις.

«Το ΠΑΜΕ καλεί όλες τις λαϊκές δυνάμεις να οργανώσουν την πάλη ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή, που χτυπάει εργάτες, μαθητές, φοιτητές και δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη δολοφονία εκατοντάδων εργατών στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην προσπάθεια επιβολής 65 ωρών δουλειάς. Να δώσουν τη μάχη κατά της επιχειρούμενης αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στα 65 χρόνια. Ενάντια στον αντεργατικό – αντιλαϊκό, φορομπηχτικό προϋπολογισμό που μπαίνει και αυτός για συζήτηση στη Βουλή, που παίρνει από την εργατική τάξη και δίνει στην πλουτοκρατία, αυξάνοντας τα κέρδη της. Υπενθυμίζουμε ότι στις 16 και 17 Δεκέμβρη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει και να ψηφίσει την έκθεση Σέρκας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, την οποία ενέκρινε πριν από λίγες μέρες η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η έκθεση προβλέπει τη διατήρηση της ρήτρας «opt out», που οδηγεί σε εργάσιμη εβδομάδα 65 ωρών, νομιμοποιεί το σπάσιμο του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό» περίοδο και καθιερώνει τη 12μηνη περίοδο αναφοράς στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Στις 17 του Δεκέμβρη, επίσης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναμένεται να γνωμοδοτήσει σχετικά με το κατά πόσο η πενταετής διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, που ισχύει για τους προ του 1993 εργαζόμενους, είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ή όχι. Θεωρούμε ότι η εντεινόμενη κρατική τρομοκρατία (με τους κουκουλοφόρους με στολή  ή χωρίς στολή, που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία) έχει στόχο να κλείσει τον κόσμο στα σπίτια του για να περάσουν εύκολα τα μέτρα. Είναι κατανοητό απ΄ όλους ότι είμαστε ήδη στον εργασιακό μεσαίωνα και γι’  αυτό ο κόσμος όλος είναι στους δρόμους. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αδιαφορία και επανάπυση από τους εργαζόμενους. Αυτός ο αγώνας, αυτή η σύγκρουση με την αστική τάξη και τα τσιράκια της δεν πρέπει να σταματήσει. Απεναντίας πρέπει να ενταθεί και να βγουν στους δρόμους όλοι ανεξαιρέτως, εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μικροεπαγγελματίες. Όλοι με μια απαίτηση: τα σπασμένα της κρίσης να τα πληρώσουν οι πλουτοκράτες, αυτοί που τα προκάλεσαν. Καμία υποχώρηση σε αυτό. Καλούμε, για άλλη μια φορά, σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 17 Δεκέμβρη στις 6:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία, δίνοντας απάντηση στην προσπάθεια χτυπήματος του οργανωμένου μαζικού και ταξικού κινήματος». 

Προηγούμενο άρθρο Aπάντηση κ. Χρήστου Τσιούτσιουρα στον κ. Aθανάσιο Σίσκο
Επόμενο άρθρο Ποτέ την Κυριακή