Κάκιστο αυτοδιοικητικό θράσος και λαϊκισμός


Είναι απορίας άξιο, πως ο άμεσα συνυπεύθυνος της μαύρης οπισθοδρομικής αυτοδιοικητικής καταστροφής της Καρδίτσας πρώην αντιδήμαρχος, εμφανίζεται ως ο αρχάγγελος της νομιμότητας και μάλιστα εγκαλεί με τόσο προκλητικό τρόπο. Εν πρώτης διευκρινίζω, ότι δικαιούται να θέτει ερωτήματα, εκείνος που πρώτα απαντά σε σημαντικά θέματα που εκκρεμούν επί διοικήσεώς του ακόμη και μάλιστα  όταν αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένα και αφορούν τους ίδιους τους συμπολίτες μας .

Υπάρχει άραγε απάντηση εκ μέρους του κ. Τσίπρα για το υπάρχον έως αυτή τη στιγμή ταμειακό έλλειμμα χιλιάδων ευρώ στο Δήμο μας, το οποίο δημιουργήθηκε επί διοίκησης την οποίαν και συμμετείχε ως κορυφαίος παράγοντας και από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη;

Υπάρχει άραγε απάντηση εκ μέρους του για τις επαναλαμβανόμενες αγωγές που δέχεται η ΔΗΚΕΚ λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων που κληρονομήσαμε ως ΔΕΤΑΚ από τη διοίκηση των ημερών της περασμένης οκταετίας, όπου και συμμετείχε και μάλιστα ως από τους υψηλούς συνεργάτες του πρώην Δημάρχου;

Σεβόμενος τους συμπολίτες μου, τούτη τη στιγμή δε θα καταθέσω άλλους προβληματισμούς και ερωτήματα, άλλωστε οι συνδημότες μας είναι αυτοί που μας έταξαν όλους μας, όπως και τον  κ. Τσίπρα, στα νέα αυτοδιοικητικά μας καθήκοντα, με κριτήρια τα οποία και αλάνθαστα είναι και απόλυτα σωστά.

Πάντα με τον ανάλογο σεβασμό προς τους συνδημότες μου και μόνο σε αυτούς, οφείλω να διορθώσω όλες τις αναλήθειες και προς τη σωστή ενημέρωσή τους να διευκρινίσω και να τονίσω, ότι τα πάντα τηρήθηκαν με πλήρη νομιμότητα για την πρόσληψη του Διευθυντή στην επιχείρηση και τόσο η επιτροπή αξιολόγησης, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΚ με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανταποκρίθηκαν με τον πλέον καλύτερο και υπεύθυνο τρόπο στον τελικό τρόπο επιλογής.

Προκήρυξη υπήρξε, δημοσίευση στον τοπικό τύπο υπήρξε, ότι προέβλεπε ο εσωτερικός κανονισμός της ΔΗΚΕΚ τηρήθηκε απόλυτα, ακολουθήθηκε πιστά η προβλεπόμενη διαδικασία με τη σύσταση της τριμελούς  επιτροπής την οποίαν όρισε το Δ.Σ. της επιχείρησης, ομόφωνη απόφαση-πρόταση της οποίας ήλθε προς τελική έγκριση στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΚ , όπου και εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία 5 υπέρ και 1 κατά.

Ενημερωτικά αναφέρω, πως όλοι οι υποψήφιοι είχαν πτυχίο ξένης γλώσσας, κάτι όμως που η προκήρυξη δεν ανέφερε και συνεπώς δεν απασχόλησε κανέναν, δεδομένου ότι πρωταρχική μας έννοια ήταν και παραμένει η επιχείρηση να τύχει στιβαρό, υπεύθυνο, δυναμικό και γνώστη του αντικειμένου Διευθυντή

Ότι έχει σχέση με την  εντοπιότητα, η βαθμολογία ήταν κοινή και ίδια για όλους, μιας  και όλοι ήταν και είναι κάτοικοι Καρδίτσας, κάτι το οποίο αποσιώπησε, άραγε κακόβουλα, ο κ. Τσίπρας;

Όσο για τη βαθμολογία της εμπειρίας και της απασχόλησης σε ΟΤΑ, όπου και εδώ ο λαϊκισμός, περισσεύει, τηρήθηκε η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία στο ακέραιο.

Για τον δε περιβόητο προϋπολογισμό τον οποίο ακόμη και σε αυτόν προσπάθησε να ¨εντυπωσιάσει¨ μαζί με τον Αυτοδιοικητικό του κηδεμόνα και προ ημερών, θα έπρεπε  να ενθυμείται μιας και από  τόσο μεγάλου  βεληνεκούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη, ότι τόσο το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΚ, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκριναν το διετές πλάνο δράσης της επιχείρησης, όπου εντάσσεται και κονδύλι προς χρήση Διοίκησης συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Διευθυντή.

Ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας να μην μπορεί να δεχτεί, πως η σημερινή διοίκηση ητς ΔΗΚΕΚ, λειτουργεί με διαφάνεια, με πλήρη νομιμότητα, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανονισμών  και διατάξεων. Πρόβλημά του με αφήνει αδιάφορο.

Τώρα αν ο κ. Τσίπρας περίμενε να ζητήσουμε και να περιμένουμε την  έγκριση από αυτόν, ούτε συγνώμη ζητούμε και μάλλον θα περιμένει μόνιμα, μιας και η Διοίκηση αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΚ, μπορούν να σταθούν υπεύθυνα στο ύψος όλων των καθηκόντων και υποχρεώσεών των.

Όσον αφορά για τη δημοσίευση της προκήρυξης, σε ¨μικρές¨ κυκλοφορίας εφημερίδες  και την ευθέως προσβολή τους, προσωπικά δεν εξεπλάγην, μιας και ο    κ. Τσίπρας αποτελεί μέρος της αυτοδιοικητικής πολιτικής την οποίαν ακολουθεί η παράταξή του, αποκλείοντας ήδη τοπική έγκριτη εφημερίδα από κάθε είδους ενημέρωσης των συνδημοτών μας.

Προσπάθησε ακόμη να κάνει και εσωτερική επέμβαση στη λειτουργία του ΕΒΕ, μιας και εκλεκτό μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΚ αποτελεί εκπρόσωπό του, ο οποίος μάλιστα τιμητικά και με βάση της εμπειρίας του, συμμετείχε και στην επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων.

Προφανώς και θα του διαφεύγει το γεγονός, ( σκόπιμα ή όχι ο ίδιος γνωρίζει ), η συνέντευξη, αποτελεί βασικό μέρος της διαδικασίας ολοκλήρωσης για την τελική επιλογή, προϋπόθεση την οποίαν η σημερινή Κυβέρνηση θέσπισε και καθιέρωσε, κάτι το οποίο αν τον ενοχλεί, ας στραφεί στον αρμόδιο Υπουργό να το καταγγείλει.

Οφείλω να δηλώσω, πως αυτού του είδους ο λαϊκισμός με αφήνει αδιάφορο, έχω πιο σημαντικά καθήκοντα και υποχρεώσεις να ασχοληθώ και να φέρω εις πέρας.

Ασκώ και θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου με όση υπευθυνότητα απαιτείται, ήμουν, είμαι και θα είμαι διαρκώς σε εγρήγορση, παραμένω ασυμβίβαστος, έχοντας συνειδητοποιήσει πως η ενασχόληση με την Αυτοδιοίκηση, απαιτεί δουλειά, πρόταση, όραμα, προσκήνιο, δεν προτίθεμαι να γράψω στο βιογραφικό μου τίτλους και μόνο τίτλους Αυτοδιοικητικούς, όπως  ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζω και δηλώνω το ανιδιοτελές μου ενδιαφέρον για την Αυτοδιοίκηση, την απεριόριστη αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για την Καρδίτσα και με τίποτα αυτού του είδους οι λαϊκισμοί δεν θα με πτοήσουν.  ΑΠΕΧΩ.
 

Απόστολος Ξυδιάς

Πρόεδρος ΔΗΚΕΚ

Προηγούμενο άρθρο Νεώτερα από το πολεμικό μέτωπο της ΔΕΥΑΚ
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για τις επαγγελματικές άδειες στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας