Ικανοποίηση Γκούπα για την αναβάθμιση της παλαιάς ε.ο. Λάρισας – Βόλου


Με αφορμή την απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά σχετικά με την  αναβάθμιση της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια του συγκεκριμένου οδικού άξονα, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Γκούπας Φώτης, δήλωσε:

«Όλοι γνωρίζουν ότι  δεσμευτήκαμε ως Κυβέρνηση  για τη δημιουργία ενός σύγχρονου  συγκοινωνιακού δικτύου της χώρας. Ενός ολοκληρωμένου οδικού δικτύου που περιλαμβάνει την κατασκευή νέων διευρωπαϊκών αξόνων, νέων διαπεριφερειακών και διανομαρχιακών δρόμων. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας αυτές, έχουμε ήδη ξεκινήσει την κατασκευή ενός δικτύου   προσβασιμότητας, πρωτόγνωρου για την Ελλάδα.

Συμπληρωματικά με τα σπουδαία έργα, όπως   το τμήμα από τις Ράχες Μαλιακού έως και το  Κλειδί της Ημαθίας του ΠΑΘΕ (Τέμπη)και τον Άξονα Κεντρικής Ελλάδας(Ε65), προχωρούμε στη Θεσσαλία και στην αναβάθμιση του υπάρχοντος τοπικού οδικού δικτύου.

Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιάς με προσωπική του απόφαση, ανέθεσε ήδη τη μελέτη για την αναβάθμιση της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου και μέσα σε λίγους μήνες θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε τα απαραίτητα έργα. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλίας έχουν την ευκαιρία να επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους με ταχύτητα και ασφάλεια,  τη χρήση τόσο του διευρωπαϊκού όσο και του αναβαθμισμένου τοπικού δικτύου.

Το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. τηρώντας σε κάθε περίπτωση τις δεσμεύσεις του  δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο στην ελληνική περιφέρεια που  ενισχύει τις μεταφορές,  μειώνει τις αποστάσεις αλλά κυρίως να παρέχει στους πολίτες ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις τους.»

Προηγούμενο άρθρο Άγνωστος το βράδυ της Tετάρτης πυροβόλησε σε αυτοκίνητο
Επόμενο άρθρο Στην ημερίδα στο φράγμα της λίμνης Πλαστήρα ο Υφυπ. Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρος