Την ικανοποίησή του για τον τρόπο αντιμετώπισης του χιονιά που έπληξε τις δύο προηγούμενες εβδομάδες την περιοχή μας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου, ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην κατεύθυνση αυτή και δήλωσε πως το γεγονός ότι και οι έξι Δήμοι του Νομού βρίσκονται για ένα μήνα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας είναι πολύ σημαντικό καθώς μόνον έτσι θα μπορέσουν να διεκδικηθούν κονδύλια και οικονομικές ενισχύσεις από τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να καλυφθούν οι ζημιές που άφησε πίσω του ο χιονιάς, όπως σε δρόμους, υποδομές και άλλα.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους και το προσωπικό της Περιφέρειας που εδώ και δύο εβδομάδες τώρα, 24 ώρες το 24ωρο, προσπάθησαν και πέτυχαν να έχουν ανοιχτούς όλους τους δρόμους και έτσι γίνονταν κανονικά η μετακίνηση όλων των εμπορευμάτων. Ευχαριστώ όλους τους Αντιπεριφερειάρχες, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία.
Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ήταν έτοιμη. Υπήρχε επάρκεια σε αλάτι, μισθώσαμε μηχανήματα και κρατήσαμε ανοιχτό και το μικρότερο χωριό.
Επίσης, δεν είχαμε πλημμύρες, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, και εδώ είναι που φαίνεται η αξία των αντιπλημμυρικών έργων, όπως στην περίπτωση του Μέγα ποταμού».
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε τα ακόλουθα: «Τις προηγούμενες μέρες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πραγματικό χιονιά. Είχαμε θερμοκρασίες Σιβηρίας, το χιόνι ήταν παγωμένο, αλλά με σωστό σχεδιασμό τα καταφέραμε. Εκτατό άτομα εργάστηκαν μέρα-νύχτα αποχιονίζοντας τους δρόμους. Η εντολή ήταν να μείνουν ανοιχτά όλα τα δίκτυα. Δεν υπήρξε κανένας κλειστός δρόμος. Υπήρξε συνεργασία με την Τροχαία. Είχαμε κάποια μικρά προβλήματα με τις στάθμες σε κάποια ποτάμια. Είμαστε πάντα έτοιμοι. Το μόνο που θέλουμε είναι σωστή συνεργασία».
Να σημειωθεί, τέλος, πως για τις ανάγκες του αποχιονισμού χρησιμοποιήθηκαν 2.500 τόνοι αλάτι.