Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να διεκδικούμε


Διευκρινήσεις για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση των κερκίδων του δημοτικού μας σταδίου, έδωσε σήμερα σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλλης. Των δηλώσεων, προηγήθηκε συνάντηση με τη Διοίκηση της Αναγέννησης Καρδίτσας, στην οποία εκφράστηκαν οι ίδιες ανησυχίες για το έργο. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης δήλωσε σχετικά με το θέμα των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου :

«Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες  για την ανάδειξη του προβλήματος και για την τεκμηριωμένη διεκδίκηση

της λύσης του και δεν θα σταματήσει την προσπάθειά της μέχρι η Πολιτεία να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της. Αρμόδια για την χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία άλλωστε έχει υποβληθεί και η σχετική μελέτη. Επιτέλους, κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι και η Καρδίτσα είναι Ελλάδα, έχει τα ίδια δικαιώματα με άλλες πόλεις και απαιτεί ισότιμη αντιμετώπιση.

– Είναι άδικο να υποβαθμίζεται από κάποιους η προσπάθεια που καταβάλλεται από το Δήμο Καρδίτσας. Δεν είναι «κλάψα» ούτε «μιζέρια» η συστηματική και ανυποχώρητη διεκδίκηση λύσης. Είναι λάθος να καλλιεργούμε ένα κλίμα εσωστρέφειας απαξιώνοντας τις προσπάθειες που γίνονται για ένα πρόβλημα, η λύση του οποίου είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας. Η ισοπέδωση και οι γενικοί αφορισμοί που στρέφονται «επί δικαίων και αδίκων» δεν συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος και δίνουν άλλοθι στους υπεύθυνους.

Για το θέμα των κερκίδων και προκειμένου να μην μένουν αναπάντητα ερωτήματα στην κοινή γνώμη που ακούει και διαβάζει αντικρουόμενες απόψεις με αποτέλεσμα να μην ξέρει τι είναι αλήθεια και τι όχι, θα πρέπει να διευκρινίσουμε και τα εξής:

– Κακώς προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι οι ανατολικές κερκίδες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η μελέτη που υπάρχει, αλλά και όλοι οι επιστήμονες που τις εξέτασαν πιστοποιούν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στατικότητας και θα πρέπει να μείνουν κλειστές, όπως άλλωστε τις παραλάβαμε. Πρώτιστο καθήκον και μέλημά μας είναι η ασφάλεια των φιλάθλων και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

– Κακώς επίσης προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι οι κερκίδες θα πρέπει να ανακατασκευαστούν με χρήματα του Δήμου. Σε καμία άλλη πόλη δεν έγινε κάτι τέτοιο και κανένα στάδιο δεν κατασκευάζεται με πόρους του δήμου. Είναι υποχρέωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να χρηματοδοτήσει το έργο και δεν πρέπει να την απαλλάσσουμε απ’ αυτή. Επιτέλους θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί οι Δήμοι να «πληρώνουν» την κρατική ανεπάρκεια.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν σταματήσαμε να κάνουμε παρεμβάσεις με προσωπικές επαφές, επιστολές και υπομνήματα προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες θέτοντας σε όλους τους τόνους το αίτημα και διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να διεκδικούμε και σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε την ολόθερμη στήριξη όλων των φορέων. Το Δημοτικό Στάδιο είναι η σημαντικότερη αθλητική υποδομή του Νομού και ως εκ τούτου η αναβάθμισή του θα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όχι μόνο του Δήμου, στον οποίο η Πολιτεία έδωσε μεν την αρμοδιότητα συντήρησής του, αλλά με πόρους που δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, αλλά του συνόλου των φορέων του και ιδιαίτερα των πολιτικών του.

Η λύση που δόθηκε πρόσφατα για το γήπεδο της Λάρισας ή λίγο νωρίτερα για το γήπεδο της Κομοτηνής ήταν αποτέλεσμα πολιτικών παρεμβάσεων από τοπικούς υπουργούς και βουλευτές.

Προηγούμενο άρθρο Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Τιτάνεια 2008 στο Δήμο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Γιατί καθυστερεί η έναρξη κατασκευής του Ε65;