Ειδήσεις

Θα συζητήσουμε επιτέλους για το Δήμο Καρδίτσας κύριε Τσιάκο;


Καθώς πλησιάζουμε προς τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής, στις οποίες όλοι οι συνδημότες, ανεξαρτήτως του συνδυασμού που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή και τα πρόσωπα που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα κληθούν να επιλέξουν ποιον θεωρούν καταλληλότερο για να ηγηθεί του Δήμου Καρδίτσας και να εγγυηθεί μια πορεία ανάπτυξης και συνεχούς βελτίωσης της καθημερινότητάς του, γίνεται όλο και πιο φανερή η κρισιμότητά τους.

Κι αυτό γιατί η ικανότητα, η προσωπικότητα, οι αρχές, η φιλοσοφία και η αποτελεσματικότητα του επικεφαλής καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία μιας Δημοτικής Αρχής και ευρύτερα του Δήμου και των υπηρεσιών του και το κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί τα μεγάλα ζητήματα και να παράξει έργο σε όλους τους τομείς.

Στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι πλέον σαφές οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο υποψηφιότητες και στο τι αντιπροσωπεύει η κάθε μια:που

Ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Φώτης Αλεξάκος ως Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή επέλεξαν το “δύσκολο” δρόμο: Το βασικό μας μέλημα ήταν και είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και η ευημερία του: Μια καθαρότερη πόλη, με περισσότερο πράσινο, καλύτερη προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο,  βελτίωση της στάθμευσης και του κυκλοφορίας, περισσότερα έργα υποδομής και αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης κ.α. Πως μπορούσε να γίνει αυτό; Η βασικότερη προϋπόθεση όλων ήταν η οικονομική εξυγίανση και ανασυγκρότηση του Δήμου, κάτι που το πετύχαμε με πολλή και συστηματική δουλειά και προπαντός με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Πλέον οικοδομούμε σε στέρεες βάσεις το μέλλον του Δήμου μας με ένα τεράστιο πρόγραμμα έργων που θα τον αναβαθμίσει  συνολικά  και μολονότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα το επιθυμητό επίπεδο στο σύνολο των θεμάτων της καθημερινότητας, η βελτίωση σε όλους τους τομείς είναι αισθητή και η πρόοδος θα είναι συνεχής

Αντίθετα ο επικεφαλής του άλλου συνδυασμού κ. Βασίλης Τσιάκος κατά την πολυετή θητεία του στην Περιφερειακή Ενότητα αρκέστηκε μόνο στην υλοποίηση των έργων που είχε εντάξει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, της οποίας είχα την τιμή να ηγούμαι και μάλιστα 9 χρόνια μετά, κάποια από αυτά, όπως το Διοικητήριο ή την παράκαμψη Νεοχωρίου – Μπελοκομίτη δεν έχει καταφέρει να τα ολοκληρώσει. Είναι χαρακτηριστικό οτι δεν έχει εντάξει κανένα νέο έργο από πόρους της Περιφέρειας, αφού τα χρήματα σπαταλώνται για υπερβολικές αναθέσεις για άρσεις καταπτώσεων και αποχιονισμούς. Συγκεκριμένα  μόνο σε μια τριετία (2015 – 2018) “κατάφερε” να πληρώσει μέσω 433 αναθέσεων  4.995.096 € -ενδεικτικό και για την αντίληψή του όσον αφορά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος- χτίζοντας με την σπατάλη αυτή το προφίλ του και δημιουργώντας στρατιές “υποχρεωμένων”.

Ακόμα περιμένουμε την απάντησή του για τα χαλίκια που μεταφέρθηκαν σε οικισμό ρομά, Ραχούλα, Καστανιά χωρίς την γνώση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. και πως καλύφθηκε το εκτιμώμενο κόστος των 10000€…

Κατά τα άλλα στην προεκλογική περίοδο ακούσαμε μόνο γενικόλογες υποσχέσεις για …βελτίωση των πάντων, ενώ αποτελεί κοινό μυστικό οτι πολλές ήταν και οι υποσχέσεις που δόθηκαν κατ’ ιδίαν…

Το χειρότερο όμως είναι οτι από τον ίδιο και συνεργάτες του εκπέμφθηκε ένα μήνυμα οτι σε περίπτωση ανάληψης της διοίκησης του Δήμου θα υπάρξει μια “χαλαρή” αντιμετώπιση φαινομένων που “πλήγωναν” παλιότερα την πόλη και τη ζωή μας και τα οποία με πολύ προσπάθεια καταφέραμε να περιορίσουμε.

Για όλα αυτά τη ζητήματα που καθορίζουν το παρόν και το μέλλον του Δήμου και την ποιότητα ζωής των δημοτών καλέσαμε κατ’ επανάληψη και καλούμε για μία ακόμα φορά τον κ. Τσιάκο σε δημόσιο διάλογο στο πλαίσιο ενός ή πολλών θεματικών debate. Ελπίζουμε να ανταποκριθεί έστω και την ύστατη στιγμή, γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν το τι πρεσβεύει ο καθένας μας πριν την τελική τους επιλογή.

Γιατί οι Δημοτικές Εκλογές δεν είναι Ευρωεκλογές όπου οι πολίτες στέλνουν πολιτικό μήνυμα, ούτε Περιφερειακές, όπου συχνά ο αυτοδιοικητικός τους χαρακτήρας παραγνωρίζεται και γίνονται ένα ακόμη πεδίο καταμέτρησης πολιτικών δυνάμεων. Οι επιλογές που κάνουμε στην κάλπη των Δημοτικών Εκλογών μας συνοδεύουν στην καθημερινή ζωή και σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν την ποιότητά της για τα επόμενα χρόνια.

Τα προηγούμενα 4 1/2 χρόνια κάναμε όλοι μαζί βήματα μπροστά. Επιλέγουμε για την Καρδίτσα σταθερή πορεία μπροστά χωρίς οπισθοδρόμηση!

           

             

            ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

           

           

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα ιερών Παρακλήσεων υπέρ υποψηφίων των Πανελληνίων
Επόμενο άρθρο Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας–Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες