Ειδήσεις

Θα επαναλειτουργήσουν οι 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες


Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου.

Επισημαίνεται ότι αυτές οι Σχολικές Βιβλιοθήκες ιδρύθηκαν και λειτούργησαν σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις   τις  εγκατέλειψαν στην τύχη τους, χωρίς χρηματοδότηση και προσωπικό, παρόλο που είχαν δεσμευτεί για τη σωστή λειτουργία και συντήρησή τους καθώς και την επέκτασή τους σε όλα τα σχολεία. Το αποκορύφωμα ήταν το βίαιο κλείσιμό τους – εδώ και πέντε χρόνια – από την «μεταρρυθμίστρια» πρώην Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου με το επιχείρημα της «εξοικονόμησης προσωπικού».

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τόνισε χαρακτηριστικά: «Φέτος αρχίζουμε μεθοδικά να τις ανοίγουμε όχι σαν μία αποθήκη βιβλίων, που εργάζεται απλώς κάποιος για να συμπληρώσει το ωράριο του, αλλά σαν ένα θεσμό κεντρικό για το σχολείο, που θα μπορεί ο μαθητής να ανοίγει τους ορίζοντές του, με την καθοδήγηση του βιβλιοθηκονόμου και του δάσκαλου ο οποίος θα είναι επιμορφωμένος με τη λειτουργία των βιβλιοθηκών» και, συμφωνώντας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε: «Με τη συνδρομή των βιβλιοθηκών ο μαθητής θα μάθει να συντάσσει εργασίες και όχι απλώς να επαναλαμβάνει όσα ακούει ή όσα πράγματα διαβάζει. Αυτή η δημιουργική κατεύθυνση είναι που υπηρετείται με το άνοιγμα των βιβλιοθηκών, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα, αφού γίνει η οριστική καταγραφή, για να εμπλουτιστούν με υλικό οι βιβλιοθήκες».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σημαντική συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μπαράζ διαρρήξεων στο Μαυρομμάτι