Θάνος Σκάρλος: Ο πολιτισμός μπορεί να αποδειχθεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα


Με εκπροσώπους των πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Σοφάδων και προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, συναντήθηκε ο δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σοφάδων κ. Παναγιώτης Τουλιάς.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σε ότι αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου αλλά και ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκειά της αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για την υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με τα αρμόδια θεσμικά δημοτικά όργανα.

Γενικότερα διαπιστώθηκε πολύ καλό κλίμα και διάθεση συνεργασίας προκειμένου να γίνονται συνεχή βήματα σύσφιξης των σχέσεων της κοινωνίας μέσα από δραστηριότητες που στοχεύουν στο κοινό όφελος και προάγουν τον τοπικό πολιτισμό.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις που κατατέθηκαν, ιδιαίτερα όταν αυτές κινούνται στην λογική της υπέρβασης των έντονων τοπικισμών.

Επίσης τονίστηκε ότι ο δήμος θα είναι αρωγός στις προσπάθειες τους, στο μέτρο των δυνατοτήτων του και σε δράσεις που θα προάγουν πράγματι τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε σχετική του δήλωση ο κ. Σκάρλος σημείωσε:

«Ο Δήμος Σοφάδων καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να αναδειχθούν οι διαχρονικές αξίες του πολιτισμού. Άλλωστε ο πολιτισμός μπορεί να αποδειχθεί σε συγκριτικό μας πλεονέκτημα με θετικό πρόσημο στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.  Οι σύλλογοι και τα μέλη τους αποτελούν ένα ζωτικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας μας και οφείλουμε  όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να στηρίξουμε τον πολιτισμό

Σε μια περίοδο δύσκολη όπως αυτή που ζούμε, οικονομικής στενότητας και κρίσης αξιών, ο ρόλος τους προβάλλει σημαντικός όσο ποτέ άλλοτε.»

 

Προηγούμενο άρθρο Διεξαγωγή Άσκησης Ετοιμότητας ΕΠΑ Θεσσαλίας Α.Ε.
Επόμενο άρθρο Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών τίμησε το Δήμο Σοφάδων