Οι πολιτικές του χθες, οι πελατειακές σχέσεις ,το υπέρογκο κράτος και οι σπατάλες πρέπει να μας διδάξουν, ώστε να χτίσουμε ένα σταθερό και θωρακισμένο κράτος κοινωνικά και οικονομικά. Αυτό που πρωτίστως απαιτείται είναι να μάθουμε να κάνουμε διάλογο. Κάποτε το Ελληνικό Κοινοβούλιο γεννούσε προσωπικότητες, πλέον όμως υπερισχύει ο μονόλογος , η έλλειψη κατά περιόδους δημοκρατικής αντιπαράθεσης και υγιούς διαλόγου.
Αρχικά για να λειτουργήσει το κράτος επιβάλλεται να ξοδεύει τα λεφτά που έχει, δηλαδή οι προϋπολογισμοί του να είναι ισοσκελισμένοι, διότι κανείς δεν χαρίζει λεφτά. Η οικονομική σταθερότητα αποτελεί προτεραιότητα. Οι πολιτικές των ελλειμμάτων προηγούμενων δεκαετιών δημιούργησαν ένα σπάταλο κράτος. Κοινωνική πολιτική με δάνεια δεν υφίσταται. Στην ουσία πρώτα παράγεις και μετά μοιράζεις. Μπορείς να χρησιμοποιείς μια επεκτατική πολιτική ως μέσο, ως όχημα για να αποκτήσεις καινούργιο εισόδημα, όχι όμως για να διανείμεις εισόδημα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη λιτότητα.
Τι θα πει όμως όμως λιτότητα ;
Είναι λιτότητα να ξοδεύεις αυτά που έχεις;
Δεν είναι , η λιτότητα έρχεται υπό την πίεση της ανάγκης, διότι αν δεν σου δανείσει κανείς είσαι υποχρεωμένος να ζεις με αυτά που έχεις.
Ποτέ δεν υπήρξε ένα σχέδιο για να περάσουμε σε μια νέα εποχή. Σήμερα το κομματικό κράτος γνωρίζει νέες δόξες. Η γραφειοκρατία και τα βάρη που επωμίζεται όποιος συναλλάσσεται με το δημόσιο, πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται. Το 20% των Ελλήνων πληρώνει το 80% των φόρων και κάποιοι δίνουν στο κράτος το 60% και το 70% του εισοδήματος τους.
Χρειάζεται ένας επανακαθορισμός της πορείας της χώρας με στόχο την αύξηση του ΑΕΠ, δουλειές και εξαγωγές. Είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση. H χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, αξιόπιστη κυβέρνηση και σταθερή πλεύση.
Δυστυχώς τόσα χρόνια, αντί να προχωρήσουμε γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις κόντρα σε συμφέροντα και συντεχνίες, οι υπουργοί έκαναν τους αντιστασιακούς και μετά εκτελούσαν εντολές των «ελεγκτών του Χίλτον» και δέσμευσαν τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Το ότι η κρίση ήρθε επειδή οι ξένοι έφεραν τα μνημόνια ήταν το παραμύθι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και άλλων λαϊκιστών. Η χρεοκοπία ήρθε γιατί στη χώρα επικρατούσε διαφθορά, άνιση ανάπτυξη και απουσία δικαιοσύνης
Για να κατορθώσει σήμερα η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα , πρέπει να υπάρξει φρόνηση και λογική σε όλα τα επίπεδα. Χρέος του κράτους αποτελεί, η σωστή και ισότιμη κατανομή των βαρών και η δίκαιη διανομή των παροχών. Επιπρόσθετα, η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της ιστορικής αλήθειας , που δυστυχώς σήμερα η κυβέρνηση φαίνεται να υπονομεύει αποτελούν σημαντικά σημεία για την χώρα και το λαό. Δεν είμαστε λαός μόνο με ελαττώματα, ένα πολύ ευχάριστο φαινόμενο της εποχής στην Ελλάδα είναι αλληλεγγύη και η ενότητα συνολικά στην κοινωνία, στα εθνικά ζητήματα καθώς και σε αυτά της σκληρής καθημερινότητας.
Ο λαός μπορεί να αναθεματίζει την πολιτική, αλλά από την πολιτική εξαρτάται η μοίρα του. Ο πολιτικός αποτελεί υπέρτατη αρχή όλων για αυτό στις εκλογές η ψήφος καθορίζει το μέλλον της χώρας. Αναγκαία είναι λοιπόν η αλήθεια των πολιτικών και η ορθή επιλογή του λαού, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος.