Η βουλευτής κ. Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «χρησιμοποίησαν το κράτος ως περιουσιακό τους στοιχείο προκειμένου να εδραιώσουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις που δεν είχαν άλλο σκοπό παρά μόνο την ανακύκλωσή τους στην εξουσία. Δεν τους έφτανε όμως μόνον αυτό. Με την πλήρη υποταγή τους στα μεγάλα συμφέροντα και την ακόρεστη δίψα τους για εξουσία, οδήγησαν τη χώρα στην υπερχρέωση, τα μνημόνια, τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, την οικονομική συρρίκνωση και την κοινωνική εξαθλίωση».
Σε ό,τι αφορά τη σημερινή στάση των κομμάτων αυτών, η κ. Κατσαβριά τόνισε: «το ΠΑΣΟΚ , η Ν.Δ. και οι δανειστές, μας λένε ότι φταίει το μέγεθος του κράτους, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, και οι συντάξεις και όχι ότι τα χρόνια διακυβέρνησής τους επικράτησε η διαπλοκή, η διαφθορά και η αδιαφάνεια. Γι’ αυτό άλλωστε στα μνημόνιά τους προέβλεψαν συρρίκνωση του κράτους στο 33% όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 45%. Γι αυτό περιέκοψαν μισθούς και συντάξεις πάνω από 40%. Γι’ αυτό ο σημερινός πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. που εφάρμοσαν πιστά τις πολιτικές των απολύσεων και της καταστροφής του δημόσιου συστήματος υγείας, επιμένουν και σήμερα σε νέες περικοπές συντάξεων και κατάργηση των επικουρικών. Όταν για παράδειγμα λένε ότι δεν ψηφίζουν το ασφαλιστικό, αυτό εννοούν. Όταν ευθυγραμμίζονται με το ΔΝΤ και μιλούν για εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες, αυτό εννοούν. Δηλαδή, περισσότερη φτώχεια, μεγαλύτερη εξαθλίωση για τον κόσμο της εργασίας».
Η κ. Κατσαβριά αναφερόμενη στις επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια επιχειρείται η ουσιαστική καθιέρωση των Αρχών της Διαφάνειας, της Ισότητας και της Αξιοκρατίας στον τρόπο επιλογής και εξέλιξης του στελεχιακού δυναμικού της δημόσιας διοίκησης. Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι «το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης. το Σύστημα Αξιολόγησης, η βαθμολογική διάρθρωση θέσεων και το Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της διοικητικής μεταρρύθμισης».
Κατέληξε δε λέγοντας ότι «όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς τις βασικές αρχές της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων εύκολα κατανοεί ότι το παρόν νομοσχέδιο εισάγει σημαντικές καινοτομίες και υιοθετεί σύγχρονες μεθόδους management» και ότι «Ο πολίτης, η κοινωνία και η οικονομία, μπορούν βάσιμα πλέον να προσδοκούν ότι το κράτος, η δημόσια διοίκηση, θα είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο, σύμμαχος και αρωγός στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».