Ειδήσεις

Η Χρ. Κατσαβριά για την Πανθεσσαλική Σύσκεψη φορέων Υγείας και Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ


Η Πανθεσσαλική Σύσκεψη  Φορέων Υγείας και Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 5ηςΥΠΕ στη Λάρισα, το Σάββατο 9 Ιουλίου, με τη συμμετοχή του Πανθεσσαλικού Συντονιστικού Οργάνου ΣΥΡΙΖΑ Υγείας, των βουλευτών Θεσσαλίας κ. Σάκη Παπαδόπουλου (Συντονιστή της ΕΠΕΚΕ Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ),  της κ.Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου και του κ. Νίκου Παπαδόπουλου, του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστωρα Αντωνίου, της υποδιοικήτριας Αγγέλας Βαγενά καθώς και των Διοικητών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των Γενικών Νοσοκομείων Θεσσαλίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, κινήθηκαν στους εξής άξονες:

  1. Την ανάγκη άμεσης τοποθέτησης από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, των αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων, ώστε το έργο της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες να συνεχιστεί απρόσκοπτα.
  2. Την κάλυψη αναγκών των φορέων παροχής υγείας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό (προσλήψεις – μετακινήσεις – αποσπάσεις) προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία νευραλγικών τμημάτων όπως οι Μ.Ε.Θ., όσο και σε υγειονομικό και λοιπό υλικό,αναγκαίο για τηλειτουργίατους.
  3. Την άρση της μεταβολής του καθεστώτος των μεταθέσεων/μετακινήσεων του προσωπικού – και η παράταση παραμονής (στις νέες θέσεις) της μετακίνησης, των όσων ήδη μετακινήθηκαν έως το τέλος του 2016.
  4. Την ορθήκατανομή των προγραμμάτωνΕΣΠΑ για την κάλυψηόλων των Υγειονομικών μονάδων με τον απαραίτητοεξοπλισμό.
  5. Τις επίμέρουςπροτεραιότητες και ανάγκες των φορέων (προμήθειες – καθαριότητα – φαρμακευτικέςδαπάνες – ειδικάτμήματα και η ανάπτυξή τους όπως είναι τοψυχιατρικό, το αιμοδυναμικό, τοογκολογικό, το οφθαλμολογικό κλπ.).
  6.  Την ορθή οργάνωση των εφημεριών  στις δομέςδημόσιαςυγείας της Θεσσαλίας, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένεςανάγκες του πληθυσμού στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στη σύσκεψη, τέλος, συμφωνήθηκε η άμεση αντιμετώπιση των  προβλημάτων, η στενή παρακολούθηση των θεμάτων υγείαςκαι η συνεχής αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η σύγκληση παρόμοιων συσκέψεων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών δισκίων
Επόμενο άρθρο Μερικά χαλικάκια στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.