Ειδήσεις

Η τοπική μας Εκκλησία τίμησε τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ


Η τοπική μας Εκκλησία τίμησε τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, στον τόπο της έδρας της αρχιεπισκοπής του και τόπο του μαρτυρίου του, στο Φανάρι και συγκεκριμένα στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου, ήδη από το 1936, θεσπίστηκε η εορτή αυτή από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2019, υποδέχθηκε την χαριτόβρυτο κάρα του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του θαυματουργού, την οποία κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κουκόσιας, αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Κορώνης.

Ακολούθως, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και ομίλησε.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και ομίλησε στον ως άνω Ιερό Ναό.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτη κάρα του Αγίου και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού του Σαββάτου και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής.

 

Προηγούμενο άρθρο Τελετή Απονομής Διπλωμάτων της Πολυτεχνικής Σχολής
Επόμενο άρθρο Τραγικό τέλος για δύο αδέρφια που σκοτώθηκαν σε γκρεμό