Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσιομάρτυρα Νικολάου του εν Βουνένοις στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.
Την Τιμία Κάρα του Αγίου, υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την οποία κόμισε, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Θεμελής, παρουσία του προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, π. Δημήτριο Θεοδωρόπουλο, πλειάδας κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως και πλήθους πιστών. Τα παιδάκια του κατηχητικού του Ιερού Ναού, υποδέχθηκαν τον Άγιο, με αναμμένες λαμπάδες και δάφνες και τα κοριτσάκια, έραναν με ροδοπέταλα την Κάρα του Αγίου κατά την είσοδό της στον Ιερό Ναό.
Στην συνέχεια το Ιερό Λείψανο του Αγίου τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, εντός του Ιερού Ναού προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών και τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Τιμοθέου. Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός κάθε ημέρα έως και 18-10 από 7:00 π.μ – 10:00 μ.μ. όπου και θα τελούνται κάθε ημέρα Ιερές Ακολουθίες. Για πληροφορίες τηλ Ιερού Ναού: 24410-21510
Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
Ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος γεννήθηκε στα μέρη της Ανατολής από γονείς ευσεβείς και ενάρετους. Όταν ενηλικιώθηκε κατατάχθηκε στον Αυτοκρατορικό Στρατό, με το αξίωμα του Δούκα, γυμνάζοντας τους στρατιώτες του, στο να είναι γενναίοι και ατρόμητοι πολεμιστές, κυρίως όμως τους νουθετούσε και τους δίδασκε να πιστεύουν στον Θεό, να προσεύχονται, να μην αδικούν ποτέ κανέναν και να ζητούν από τον Χριστό να τους δίνει δύναμη για να πολεμούν τους εχθρούς. Δεν ήταν όμως μόνο οι εξωτερικοί εχθροί που έπρεπε να αντιμετωπίσουν, αλλά και οι διάφορες εξεγέρσεις που συνέβαιναν στο εσωτερικό της Αυτοκρατορίας. Σε μία τέτοια εξέγερση εστάλη ο Νικόλαος, από τον Αυτοκράτορα Λέοντα τον Ίσαυρο τον Εικονομάχο, για να επιβληθεί στους εξεγερθέντες και να επαναφέρει την ειρήνη και την ευστάθεια.
Στην επιχείρηση αυτή είδε να χύνεται άδικα ανθρώπινο αίμα και να χάνονται ψυχές. Φοβούμενος μήπως κι εκείνος χάσει την ζωή του μα κυρίως την ψυχή του, συνοδευόμενος από δώδεκα στρατιώτες του, αποσύρθηκαν στα Βούνενα της Θεσσαλίας όπου κατοικούσαν αρκετοί ασκητές κοντά στους οποίους έζησαν ασκητικά με νηστείες, αγρυπνίες και αδιάλειπτη προσευχή. Όταν οι Άβαροι κατέφθασαν στην Θεσσαλία σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή στο βάρβαρο πέρασμα τους, συνέλαβαν τον Νικόλαο και τους στρατιώτες του, τους οποίους κατέσφαξαν.
Τον Νικόλαο προσπάθησαν με υποσχέσεις και κολακείες να τον πείσουν να αρνηθεί την πίστη του αλλά δεν τα κατάφεραν. Αφού τον κατατρύπησαν με το ίδιο το κοντάρι του στη συνέχεια απέκοψαν την Τιμία Του Κεφαλή στις 9 Μαΐου του 720 μ.Χ και το νεανικό αίμα του πότισε άφθονα την Θεσσαλική γη. Στο σημείο της σφαγής εγκατέλειψαν οι Άβαροι το Σώμα του Αγίου, όπου μετά από πολλά χρόνια το βρήκε ακέραιο και ευωδιάζων κάποιος άρχοντας Ευφημιανός, ο οποίος γιατρεύθηκε από την ασθένεια της λέπρας που έπασχε και αφού το ενταφίασε, έκτισε εκεί Ναό στο όνομα του Οσιομάρτυρα.
Από τα δένδρα στα οποία δέθηκε και βασανίσθηκε ο Άγιος ρέει ένα κόκκινο υγρό το οποίο ονομάζεται «Αίμα». Το υγρό αυτό όταν χρησιμοποιείται με πίστη και εμπιστοσύνη στον Οσιομάρτυρα έχει ιαματικές ιδιότητες και επιτελεί θαύματα σε πάσχοντες από δερματικές παθήσεις και κεφαλοπονία. Εξ’ άλλου τα τάματα, τα χρυσαφικά και τα αφιερώματα που στολίζουν το Εικόνισμα Του, εκπροσωπούν τα Θαύματα και τις ευεργεσίες που επιτέλεσε και επιτελεί σε εκείνους που τον επικαλέσθηκαν και τον επικαλούνται.