Ειδήσεις

Η Σχολή Καρδίτσας στο κορυφαίο σεμινάριο του Ολυμπιακού


Με τη συμμετοχή της Σχολής Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού της Καρδίτσας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 6ο Σεμινάριο Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού που διεξήχθη στις 8 και 9 Οκτωβρίου στο Φάληρο. Για πρώτη φορά το θεωρητικό τμήμα του διήμερου σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Ολυμπιακού, το στάδιο Καραϊσκάκη, ενώ το πρακτικό μέρος στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Ανάμεσα στους πλέον των 160 συμμετεχόντων από τις 45 Σχολές του Ολυμπιακού βρέθηκαν ο Υπεύθυνος της Σχολής Καρδίτσας κ. Θεόδωρος Παρθένης, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, και οι προπονήτριες της Σχολής κ. Ίβανα Ζντράβκοβιτς και Γιόβανα Σρετένοβιτς.

Το προπονητικό επιτελείο των Σχολών ενημερώθηκε για την ορθή πρακτική και καινοτόμες προσεγγίσεις σε μια ποικιλία θεμάτων όπως η προθέρμανση αγώνα, η προπόνηση ταχύτητας, η επιθετική λειτουργία δύο γραμμών, οι στατικές φάσεις, το μοντέλο προπόνησης, η χρησιμότητα των εργομετρικών εξετάσεων, η αθλητική ψυχολογία, η ανάλυση αντιπάλου, η προπόνηση τερματοφυλάκων, ιατρικά θέματα και ο ρόλος της σύγχρονης τεχνολογίας στα τμήματα υποδομής. Πραγματικά μια πλούσια θεματολογία που παρουσιάστηκε από τους επιτυχημένους βάσει αποτελέσματος επαγγελματίες του Ολυμπιακού.

Ένα σεμινάριο με θέα το πανέμορφο γήπεδο Καραϊσκάκη αποτελεί από μόνο του εμπειρία ζωής. Πολλώ δε μάλλω η ευκαιρία που είχαν τα στελέχη και οι προπονητές των Σχολών να επισκεφτούν το «άβατο» των αποδυτηρίων, την αίθουσα τύπου, το νέο υπερσύγχρονο στούντιο του Ολυμπιακού, τον προθάλαμο εξόδου των παικτών στο χόρτο και να αποκτήσουν μια μοναδική επίγευση στα μέρη που το άγχος, η αγωνία, η χαρά και οι ιαχές της νίκης του «Θρύλου» συνυπάρχουν υπερβαίνοντας την αίσθηση του χρόνου. Δεν έλειψαν, όμως, και οι στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης καθώς οι αποστολές των Σχολών είχαν το προνόμιο να γευματίσουν στο εστιατόριο V’ammos με θέα, τι άλλο, τον αγωνιστικό χώρο!

Η δεύτερη μέρα του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε στο Ρέντη όπου οι προπονητές παρακολούθησαν των αγώνα Κ16 Ολυμπιακού-Πανιωνίου, ενώ στο ημίχρονο έγινε ανάλυσή του, ενδεικτική του τρόπου που «βλέπει» το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Εν συνεχεία αποκαλύφθηκαν ενδιαφέρουσες πρακτικές πτυχές της προπόνησης τερματοφυλάκων και ακολούθησε η παρακολούθηση προπονήσεων των ομάδων Κ-10 και Κ-12 που μαγνήτισε τα βλέμματα των προπονητών των Σχολών, καθώς όλες οι ασκήσεις εκτελέστηκαν υποδειγματικά από τους «πιτσιρικάδες» του Θρύλου.

Το σεμινάριο βέβαια είχε και πολλές εκπλήξεις και βραβεύσεις όπως ενδεικτικά αναφέρουμε η επίσκεψη και βράβευση του Άριελ Ιμπαγάσα, η βράβευση του αρχηγού «Κούλη» Καραταΐδη, η χειμαρρώδης παρουσίαση του «νικητή» Γιώργου Αμανατίδη και μια συνέντευξη-απόλαυση του Τάσου Πάντου για Αλέφαντο, Μπάγιεβιτς και Βαλβέρδε.

Ολοκληρώνοντας, το σεμινάριο των Σχολών του Ολυμπιακού αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του Δικτύου Σχολών και καταδεικνύει την ποιότητα με την οποία ο Ολυμπιακός επιδιώκει να αθλούνται τα παιδιά, γιατί ο τελικός αποδέκτης είναι τα παιδιά. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι μια μεγάλη οικογένεια στην οποία η γνώση, η κατάρτιση, η νοοτροπία του ηγέτη δεν είναι ένα αποκλειστικό προνόμιο της πρώτης ομάδος, αλλά διέπει και διαχέεται χωρίς στεγανά σε όλα τα ποδοσφαιρικά του κλιμάκια, είτε στις Ακαδημίες του Ρέντη, είτε στις Σχολές της Κύπρου και της Αμερικής, είτε στη Σχολή Καρδίτσας. Αυτό το έργο είναι μια μεγάλη επιτυχία των στελεχών και προπονητών του Ολυμπιακού, που συμπυκνώνονται στο πρόσωπο του Διευθυντή του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλη Νάνου.

 

Προηγούμενο άρθρο Κακοποίησαν 3χρονο κορίτσι που ζούσε στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία στέφθηκε η 1η Ανάβαση Winery Monsieur Nicolas by Karamitros