Η συνάντηση παλαίμαχων όλων των εποχών της Αναγέννησης Καρδ.


 «Η αποψινή συνάντηση δίκαια μπορεί να χαρακτηρισθεί, ως ιστορική, αφού είναι η πρώτη συνάντηση των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών στην μακρόχρονη ιστορία της Αναγέννησης.» Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του, ο Βαγγέλης Πλακιάς, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε τη σπουδαιότητα αυτής της συνάντησης και παρουσίασε τους στόχους και σκοπούς, οι οποίοι προσανατολίζονται κυρίως στη σύσφιξη των σχέσεων παλαιών και νέων παλαιμάχων, στην προσφορά κοινωνικού έργου, στη συμμετοχή στα δρώμενα του τοπικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, στη διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων κ.α. Αμέσως, μετά, μέσα σε ένα ευχάριστο και χαρούμενο περιβάλλον έγινε η παρουσίαση των παλαιμάχων, ξεκινώντας από το Λάκη Βλάχο της δεκαετίας του ΄60, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέσα (μπάλες, παπούτσια) και στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν εκείνη τη εποχή. Τους Βασ. Κρομμύδα, Θ. Ντέμο, Βασ. Αντωνίου, Παν. Μαργούτα, Μιχ. Τάντο, Βαγγ. Πλακιά, Βασ. Δημόπουλο της δεκαετίας του ΄70. Τους Κ. Τσιφούλη, Αχ. Αδαμόπουλο, Κ. Μπαλκίζα, Κ. Σιακάρα, Ν. Παππά, Δημ.Κουτσόπουλο, Πέτρο Ζευγαρά, Δημ. Λάππα, Τάκη Δρόσο, Παν. Μπούτα, Φώτη Μητσογιάννη, Φώτη Κοντοκώστα της δεκαετίας του ΄80 και τους Μιχ. Κατσιούλη, Βαγγ. Ζάγκο, Γιώργο Καραπέτσα, Στεφ. Κωστόπουλο της δεκαετίας του ΄90.

Τη συνάντηση χαιρέτισαν: Γιάννης Σταυρουλάκης, Μάκης Αβραμόπουλος, Βαγγ. Αγγέλης, Σωτ. Παπαευθυμίου και ο  Θεοφ. Στάθης, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν παρέστησαν.

Στη συνέχεια, ομόφωνα αποφασίστηκε, η ίδρυση Σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Αναγέννησης Καρδίτσας». Ακολούθησε συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου. Ο Νίκος Παππάς, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή ημερομηνία πρέπει να θεωρηθεί σημαντική, γιατί με την ίδρυση του Συλλόγου, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, θα έχουν τη δυνατότητα, με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, να προσφέρουν στο τοπικό ποδόσφαιρο, κυρίως με τη συμμετοχή τους στα διοικητικά της «ΠΑΕ Αναγέννηση». Ο Κώστας Τσιφούλης, αναφέρθηκε στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες, κυρίως στα οργανωτικά και στην ενημέρωση όλων των παλαιμάχων, που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παραστούν.

Βέβαια σε μια τέτοια συνάντηση, δεν υπήρχε περίπτωση να λείψουν τα αστεία, τα πειράγματα, αλλά και οι αφηγήσεις…. γεγονότων παρελθόντων ετών. Την παράσταση έκλεψε ο Πέτρος Ζευγαράς, ο οποίος ήταν πραγματικά απολαυστικός, σκορπίζοντας το γέλιο, ιδιαίτερα όταν αναφερόταν σε γεγονότα που συνδέονταν με τον πρώην συμπαίκτη του Κώστα Τσιφούλη.

Στο τέλος για τον καλύτερο συντονισμό αυτής της προσπάθειας ορίστηκαν συντονιστικές επιτροπές, μία για κάθε δεκαετία του ΄60, του ΄70, του ΄80 και του ΄90.   Η ευχάριστη όμως έκπληξη, και λίγο πριν κλείσει η όμορφη  αυτή συνάντηση, ήταν όταν ανακοινώθηκε, ότι η πρώτη εκδήλωση κοινωνικού περιεχομένου ήδη δρομολογείται, για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικής συνάντησης, στο Εθνικό Στάδιο Καρδίτσας, με παλαιμάχους γνωστής αθηναϊκής ομάδας Α΄ Εθνικής.

Τέλος, καλούνται  οι παλαίμαχοι, όλων των εποχών, που φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα, και οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παραστούν, στην πρώτη αυτή συνάντηση, να επικοινωνήσουν, με το γνωστό σε όλους παλαίμαχο Κώστα Τσιφούλη, ο οποίος καλύπτει περισσότερο από τρεις τριετίες συνεχούς ποδοσφαιρικής δράσης, στο τοπικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Τηλ. Επικοινωνίας: 6974117234.  

Προηγούμενο άρθρο Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει παντελώς τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Επιδιώκουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Με σιγουριά – με όραμα – με προοπτική