«Η Νοσηλευτική του Σήμερα συναντά τις προκλήσεις του Αύριο»


  Το Νοσοκομείο της Πόλης μας διοργάνωσε το Σάββατο  17 Απριλίου 2010 και ώρα 9:00π.μ.  στην αίθουσα Αφροδίτη του ξενοδοχείου ‘‘ΚΙΕΡΙΟΝ” την 5η Πανθεσσαλική Νοσηλευτική  Ημερίδα με θέμα: «Η Νοσηλευτική του Σήμερα συναντά τις προκλήσεις του Αύριο».  Το παρόν έδωσαν ο κ. Ν. Σαλαγιαννής η Αντινομάρχης κ. Καρακαξά, κ. Αποστολοπούλου καθώς και πλήθος νοσηλευτών.   Πρόκειται για μία ημερίδα που  γίνεται κάθε  χρόνο και  που συμμετέχουν  σε αυτήν  Νοσηλευτές  από όλα τα Νοσοκομεία  της Θεσσαλίας  και  που  διοργανώνεται κάθε φορά υπό την αιγίδα  ενός Νοσοκομείου σε συνεργασία  με τον Ε.Σ.Ν.Ε. (Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος).

    Είναι γεγονός, πώς το Νοσοκομείο  μας διοργανώνει  για πρώτη φορά Νοσηλευτική Ημερίδα, που σαν σκοπό και στόχο έχει την εκπαίδευση των Νοσηλευτών. Γιατί είναι απαραίτητο  οι  Νοσηλευτές να διαθέτουν υψηλό επίπεδο γνώσεων, δεξιοτήτων και ανάλογων διαθέσεων  απαραίτητων για την άσκηση της Νοσηλευτικής Επιστήμης. Να είναι επιδέξιοι επαγγελματίες, να είναι πρόθυμοι και ικανοί να συνεχίσουν  την επαγγελματική τους εξέλιξη  με το συνεχή εμπλουτισμό τόσο των θεωρητικών γνώσεων όσο και των δεξιοτεχνιών, ενώ τέλος θα πρέπει να επιδιώκουν την ανάπτυξη της εκπαίδευσης  και την άσκηση  της Νοσηλευτικής Επιστήμης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Την πραγματοποίηση  όλων αυτών  των σκοπών και στόχων θέλει να υπηρετήσει και η 5η Πανθεσσαλική Ημερίδα Νοσηλευτών.

Ο Β. Γκοτσόπουλος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας  ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στην ιστορία του Νοσοκομείου Καρδίτσας και συνέχισε τονίζοντας τα χαρακτηριστικά που οφείλει να διαθέτει ο Νοσηλευτής του σήμερα.1ον   Οι νοσηλευτές πρέπει να διαθέτουν υψηλό0 επίπεδό θεωρητικών γνώσεων, δεξιοτήτων και διαθέσεων, προσόντα που είναι απαραίτητα στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων του στα πλαίσια της νοσηλευτικής επιστήμης. 2ον Να είναι ικανός επαγγελματίας έτοιμος να εργαστεί και να προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες της περίθαλψης.  3ον Να συνδυάζει τη γνώση με την εμπειρία και να εμπλουτίζει την καθημερινή πράξη μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης για να πετυχαίνει στην κρίσιμη αποστολή του. Και 4ον να επιδιώκει την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και της άσκησης της νοσηλευτικής επιστήμης στο υψηλότερο δυνατό  επίπεδό. Ο ρόλος του νοσηλευτή μέσα στο σύστημα υγείας είναι πολύ απαιτητικός και ευαίσθητός. Όσοι ασκούν το λειτούργημα αυτό καλούνται να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους μέσα  σε ένα περιβάλλων γεμάτο από έννοιες αναντικατάστατες με ιδιαίτερο βάρος και ανεκτίμητη αξία στην ζωή κάθε ανθρώπου. Έννοιες όπως είναι η υγεία, η ασθένεια, η θεραπεία, η αποκατάσταση, η ποιότητα ζωής και η ίδια η ζωή του ανθρώπου.

Προηγούμενο άρθρο Ο Φ. Παρησίδης υπεύθυνος της Ν.Δ. επισκέφτηκε τα γραφεία της Ν.Δ.
Επόμενο άρθρο ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.